Paradisul regăsit: Un fotograf și soția lui au plantat două milioane de copaci în 20 de ani și au refăcut o pădure în care animalele s-au întors

După 20 de ani: Sebastião și Lélia au schimbat complet un loc distrus, aducând pădurea înapoi

"Locul era așa cum eram și eu - totul era distrus. Doar 0,5% din suprafață mai era acoperit de copaci. Atunci soția mea a avut fabuloasa idee să replantăm pădurea. Și când am început să facem asta, atunci toate insectele și păsările și peștii s-au întors și grație înmulțirii copacilor am renăscut și eu – ăsta a fost cel mai important moment", a povestit fotograful.

Sebastião și Lélia au fondat Instituto Terra, o mică organizație care până acum a plantat patru milioane de puieți, aducând pădurea înapoi, acolo unde-i era locul.

"Poate că avem o soluție", spune Salgado. "Există o singură vietate care poate transforma dioxidul de carbon în oxigen, iar asta e copacul. Trebuie să replantăm pădurea. Avem nevoie de păduri cu copaci nativi. Iar dacă plantăm păduri cu copaci străini de regiunea aceea, animalele nu vin acolo și pădurea rămâne pustie", a adăugat el.

După ani de muncă, asigurându-se că toate soiurile plantate aparțineau zonei, locul a revenit la viață. După 20 de ani, nimic nu mai amintește de pustiul dezolant care domnea acolo - păsările zboară și cântă, iar insectele mișună de colo-colo.
În jur de 172 de specii de păsări s-au întors în acest ecosistem, la fel și 33 de specii de mamifere, 239 de plante, 15 specii de reptile și 15 de amfibieni, un Paradis regăsit de soții Salgado.

Proiectul a inspirat milioane de persoane în lupta pentru protejarea mediului și demonstrează că natura se întoarce atunci când oamenii au atitudinea potrivită. "Trebuie să ascultăm cuvintele oamenilor pământului", a explicat Salgado. "Natura este Pământul și alte lucruri, iar dacă nu vom avea o întoarcere spirituală către planeta noastră, mă tem că suntem pierduți", a adăugat fotograful.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod