Pâinea de acum 4.500 de ani: Un cercetător a folosit rețeta vechilor egipteni, iar rezultatul este uimitor

Totul a început cu câteva bacterii străvechi culese din vasele egiptene vechi folosite acum 4.500 de ani într-o brutărie


Dr. Serena Love, de la University of Queensland, unul dintre savanții care au lucrat la acest proiect, a declarat pentru Bored Panda: "Seamus avea nevoie de drojdia veche ca să coacă pâine, iar eu doream să fac bere din ea. Am avut acces la colecții de muzeu, iar Seamus a recoltat câteva mostre la sfârșitul lui iulie. A lucrat la asta din mai."

După ce a înmulțit drojdia și a folosit alac, Seamus Blackley a adăugat în acest amestec puțin ulei de măsline extravirgin și l-a băgat în cuptor.

La sfârșit, a scos o pâine cu un aspect, miros și gust diferite de tot ceea ce numim noi pâine astăzi: "Miezul este moale și pufos. Aroma și mirosul sunt incredibile. Sunt emoționat. E foarte diferită și poți să-și dai ușor seama de asta chiar dacă nu ești pasionat de pâine. Este incredibil de interesant, sunt uimit că a mers", a scris el pe Twitter, explicând că pâinea obținută este mai dulce și mai hrănitoare decât variantele moderne. Blackley a revenit ulterior cu o postare în care a scris că pâinea lui a fost atât de bună, încât soția a devorat-o.

Experimentul lui Blackley nu-i o noutate absolută în domeniu. Cercetătorii au mai recreat și alte rețete antice; de exemplu, în luna mai, oamenii de știință de la Universitatea din Ierusalim au creat bere după o rețetă veche de 5.000 de ani.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod