Orgolii, pasiune și muncă asiduă: Cei mai frumoși câini de la concursul Westminster Kennel Club

Aproape 3.000 de câini au participat la cel mai vechi concurs de frumusețe din SUA rezervat acestor animale

 

"După ce câştigi acest concurs minunat, ai câştigat tot ce se putea câştiga. Ar trebui să alerge pe o pajişte", a mai spus Rangel, la scurt timp după ce King a obţinut premiul la categoria terrier şi apoi a primit marele trofeu, devansând finaliştii din alte cinci categorii.

King a devenit cel de-al 15-lea câine din rasa Fox Terrier cu păr sârmos care a câştigat marele trofeu, în timp ce dresorul său, Gabriel Rangel din California, a obţinut acest premiu pentru a treia oară.

În finala de anul acesta au intrat şase câini de rasă în loc de şapte, aşa cum se întâmpla de obicei, deoarece câştigătorul categoriei nesportive, un câine din rasa Schipperke, a fost eliminat din competiţie înainte ultimei confruntări.

În finală s-au calificat un Teckel cu părul lung pe nume Burns, un Bichon Havanez pe nume Bono, Baby Lars - un ciobănesc de Flandra, un Sussex Spaniel pe nume Bean, boxerul Wilma şi terrierul King.

La ediția din acest an a concursului au fost acceptate două rase noi, Marele Basset Griffon Vendeen și câinele de vânătoare de rațe olandez (Nederlandse kooikerhondje).

Un câine poate fi acceptat la Westminster Kennel Club doar dacă rasa din care face parte este recunoscută de Asociația Chinologică Americană (American Kennel Club).

Competiția a inclus și o probă de agilitate, desfășurată sâmbătă, relatează Daily Mail.

Titlul de cel mai bun câine a fost câștigat în 2018 de bichonul Frise. Stăpânul a decis apoi să-l retragă în plină glorie.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod