„Oglinda abisală“, expoziţie de pictură cu vin semnată Tudor Plăieşu

O expoziţie de pictură cu vin roşu a artistului vizual Tudor Plăieşu, intitulată „Oglinda abisală“, un proiect de artă în premieră în România se va desfăşura la începutul lunii iunie.
Expoziţia va avea loc la Hotel Pullman World Trade Center Bucharest în perioada 5-22 iunie 2013, iar vernisajul va fi miercuri, 5 iunie 2013, de la ora 19.00. Expoziţia „Oglinda abisală“ este un demers artistic unic în România, este pentru prima dată când un artist contemporan alege să lucreze cu vin roşu, un material neconvenţional, dar cu valenţe expresive deosebite, care cere multă măiestrie şi o bună stăpânire a tehnicii laviului.

„Lucrările, executate în tehnica laviului de vin rosu, cu LacertA Merlot 2010, exploatează valenţele vii şi transparenţele acestei materii lichide naturale şi sunt alegorii ale unor gânduri şi stări, cu rădăcini în mitologiile nordice, atât din zona eropeană, cât şi din zona asiatică.
Aceste alegorii au în centru figura feminină, cheia de boltă a vârstelor şi a idealului de frumuseţe. Pata de vin este un pretext de continuă definire a ideii de sacru şi profan, un pretext de redefinire a mitului dionisiac, dar şi a stropirilor rituale prezente în toate culturile vechi, motiv exploatat în bună măsură de câteva importante curente ale artei moderne“
, a spus Tudor Plăieşu.

Expoziţia „Oglinda abisală“ a lui Tudor Plăieşu este un nou proiect din seria de evenimente artistice şi culturale pe care platforma Meda Popea- Arts & Events le aduce în faţa publicului şi care au fost inaugurate în acest an cu expoziţia de fotografie făcută în jurul lumii de artistul fotograf Nina Mihaila „Ceruri.
Ape. Pamant“. 
30 Mai 2013
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod