O vacanta in capitalele europene!

Dintre numeroasele oferte ale agentiilor de turism, este timpul sa optezi pentru una dintre destinatiile clasice. Nu vei regreta alegerea facuta, pentru ca Europa are capitale superbe, a caror cultura te fascineaza si te cucereste.

Paris

O vacanta la Paris este un prilej de bucurie si incantare. Ajunsa aici, esti pusa in dificultate, deoarece nu stii ce sa vezi mai curand, constienta fiind de faptul ca timpul nu iti va permite sa descifrezi toate misterele romanticului oras. Daca vrei sa faci cateva cumparaturi si sa afli ce se mai poarta, nu trebuie sa ratezi magazinele de pe uriasul bulevard Champs-Elysee.

Vizita la Paris presupune doua opriri la celebrul Tour Eiffel: una ziua si alta noaptea. Asta pentru ca, in plina noapte, uriasul schelet metalic devine un adevarat spectacol de lumini. Daca adori plimbarile, poti alege intre Jardine des Plantes, Tuileries si alte zeci de gradini si parcuri ale orasului.

Daca timpul iti permite, rasfata-te cu o plimbare in cartierul Latin, La Defance sau Montmartre. In ceea ce priveste muzeele, trebuie sa te decizi ce vrei sa vezi, pentru ca nu vei putea sa te plimbi la nesfarsit prin salile imense ale muzeului Orsay sau Louvru.
Nu uita totusi de Monalisa!

Acum ai ocazia sa vezi celebra catedrala din romanul cu acelasi nume al lui Victor Hugo. Notre Dame de Paris te farmeca prin arhitectura sa splendida si impozanta si te imbie sa ii treci pragul de cate ori vii la Paris. Capitala Frantei este unul dintre acele locuri despre care nu poti spune ca le cunosti, pentru ca te surprind permanent si ti se dezvaluie mereu in alta lumina.

Madrid

Nimic nu poate caracteriza mai bine capitala Spaniei decat profunda si contagioasa dragoste de viata a locuitorilor sai. Ea se reflecta in caracterul si atitudinea lor prietenoasa, in zambetul de pe chipurile spaniolilor. Concertele, expozitiile, piesele de teatru, spectacolele de balet, barurile si cluburile flamenco sunt doar cateva dintre atractiile orasului.

Madridul se situeaza la o altitudine de 646 de metri deasupra nivelului marii, fiind una dintre cele mai inalte capitale ale Europei. Orasul, devenit capitala a regatului Spaniei in 1561, se afla in centrul Peninsulei Iberice si ofera turistilor spre cunoastere palate si biserici splendide.

Madridul detine unul dintre centrele istorice cele mai importante ale marilor orase europene si este renumit prin serviciile turistice de calitate.
Obiectivele turistice nu lipsesc - orasul detine 73 de muzee. Merita sa vizitezi Prado, Thyssen-Bornemisza si Centrul National de Arta al reginei Sofia. Daca vrei sa faci o plimbare, poti alege intre gradinile Retiro, Casa de Campo sau parcul Juan Carlos.

Londra

Denumita de unii capitala europeana multiculturala, Londra este unul dintre orasele pe care nu trebuie sa le ocolesti. Capitala Marii Britanii iti pune la dispozitie numeroase obiective turistice si te invita sa descoperi o bogata cultura artistica. Nu trebuie sa ratezi British Museum, Buckingham Palace, Tower Bridge, Madame Tussauds, Westminster Palace si cartierul Notting Hill.

Daca literatura britanica te pasioneaza, vei avea ocazia sa afli mai multe despre cel care te-a fascinat in copilarie dezvaluindu-ti destinul lui Oliver Twist - casa lui Charles Dickens a devenit muzeu in 1925 si iti prezinta cea mai mare colectie de obiecte care amintesc de cel mai mare romancier din perioada victoriana.

Londra este destinatia ideala pentru turistii carora le este teama sa viziteze o tara a carei limba nu o cunosc, precum si pentru iubitorii de bere englezeasca si teatru.
Perioada anului cea mai buna pentru a merge aici este vara, pentru ca poti avea norocul sa prinzi si vreme buna.

Roma

Capitala Italiei a dominat mult timp lumea civilizata. Cele 400 de biserici si 300 de fantani ale sale reprezinta tot atatea motive pentru a vizita orasul. Li se adauga cu succes Coloseumul, Forumul roman si muntele Palatin. Merita sa iti faci timp pentru a vizita termele Caracalla si cartierul Trastevere, unde poti servi o cina cu specific mediteranean delicioasa.

Dar Roma nu detine doar aceasta imagine de oras-muzeu, ci isi merita din plin calificativul de capitala a vietii, a acelui dolce vita mult ravnit. Aici este locul cel mai potrivit sa iti maresti numarul de pantofi sau de haine din garderoba si tot aici vei avea ocazia sa gusti cea mai buna si variata inghetata din Europa.

Amsterdam

Oras al tolerantei si al diversitatii, Amsterdamul este unul dintre orasele mici, dar superbe ale lumii, care imbina toate avantajele unei metropole: cultura, istorie, distractii, restaurante si mijloace de transport practice si variate. Fiind una dintre cele mai romantice capitale ale Europei, orasul surprinde prin varietate.
Aici, bicicleta inlocuieste masina, spre fericirea tuturor.

Daca treci prin Amsterdam, merita sa te opresti la muzeul Van Gogh, care detine aproape 200 de opere si 500 de schite ale celebrului pictor olandez. Fa o escala si la casa Anne Frankcasa, refugiul in care si-a scris celebrul jurnal din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Situat in inima orasului, muzeul prezinta o expozitie permanenta, care contine si exemplarul original al acestui jurnal.

Capitala Olandei este locul ideal pentru spiritele libere, iubitorii mersului pe bicicleta si pasionatii de pictura. Perioada de varf pentru turisti este luna august. Daca vrei sa te bucuri de parada lalelelor, treci pe aici si in luna mai, cand sunt in plin sezon.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod