Interviu. "Actelier nu e un curs de teatru. De la noi nu ieși actor, ci un om mult mai deschis"

În ultimii ani, piaţa de cursuri şi workshop-uri este în continuă creştere, tot mai mulţi oameni caută să găsească un curs care să îi ajute în dezoltarea lor. În acelaşi timp, cursurile de actorie sunt tot mai căutate de oamenii care vor să se relaxeze după o zi extenuantă la birou. La Actelier, trainerii Mihai Munteniţă şi Camelia Pintilie îţi propun un curs de tehnici de actorie ce pot fi aplicate în comunicarea din mediul business. Sună interesant, nu-i aşa?

1.  De la ce a pornit Actelier?


Mihai Muntenita: De la ideea de a pune în practică lucrurile pe care le-am dobândit din experiența de actor. De la dorința  de a nu ne plafona. Una este să îți duci existența ca un actor și a face numai ce ai învățat și alta este să încerci să înmulțești ceea ce ai dobândit prin predarea “ștafetei”.
Camelia Pintilie: Pentru mine, Actelier a început cu un telefon. Eduard Haris avea deja în minte proiectul și s-a gândit să mă "distribuie" în rolul de trainer.
Şi bine a facut.


2. Ce urmăriți să realizați prin aceste cursuri?


Mihai Muntenita:  Un dezgheț al relațiilor dintre oameni. O mai multă autenticitate în sfera comunicării.
Camelia Pintilie: Prin cursurile noastre urmărim să aducem un plus de atenție, de relaxare în momente cheie, rapiditate în gândire și în decizii. Totodata, încercam să mărim gradul de adaptabilitate, fapt care iți poate face viața mai ușoară. Este vorba despre un antrenament care iți lucrează niște 'mușchi' esențiali, pe care poate i-ai ignorat vreme îndelungată.



3. Ce e cursul acesta de fapt? Un curs de actorie, de teatru?


Mihai Muntenita: Nu este nici un curs de actorie, nici unul de teatru. Din punctul nostru de vedere este un curs de omenie, dacă așa ceva poate fi predat. Este, dacă îmi e permis, un curs de dezvoltare inter-personală.
Camelia Pintilie: Actelier nu e un curs de teatru. Actelier nu formează actori. Nu ne propunem asta. Pentru cei ce doresc să devină actori, există facultate. Noi am creat o programă. Am împrumutat exerciții din antrenamentul actorului și le-am adaptat la limbajul și la nevoile cursantului nostru.
Așadar, de la Actelier nu ieși actor, ieși un om mult mai deschis, atent și dispus spre a face, a încerca.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod