Femeia care aleargă cu spatele: „Bărbații mă hărțuiesc mai puțin decât atunci când alergam normal“

Cea mai rapidă alergătoare cu spatele din Marea Britanie a observat câteva lucruri interesante după ce a încercat această metodă.

Shantelle Gaston-Hird se distrează de fiecare dată când iese în parc să alerge. Nu se plictisea nici înainte, când alerga nornal, dar acum de fiecare dată când aleargă cu spatele vede surprinderea de pe figurile trecătorilor.

Tânăra în vârstă de 32 de ani își începe fiecare weekend cu câteva ture de retro running. Ea a fost desemnată cea mai rapidă alergătoare cu spatele din Marea Britanie, iar acest mod de a alerga a schimbat câteva lucruri: unii îi strigă să se întoarcă, fiindcă se îndreaptă în direcția greșită, dar mai ales a reușit să scape de hărțuieli.

"Știu că pare un pic ciudat, dar după ce m-am documentat despre alergarea invers am realizat că este o excelentă metodă de antrenament alternativ și un mod de a-ți lucra abdomenul", a spus tânăra din Irlam, Greater Manchester.



"Eram fluierată și hărțuită de fiecare dată când ieșeam să alerg, dar acum, de când alerg cu spatele, toți îmi zic <<Vezi că te duci în direcția greșită>>, ceea ce e mult mai drăguț decât un tip într-o dubă albă care face comentarii nepotrivite! Cei mai mulți oameni zâmbesc sau se holbează surprinși, iar dacă zic ceva, spun doar <<Te duci în direcția greșită>>. Șoferii îmi spun uneori să mă întorc - sunt hărțuită mai puțin decât înainte", a adăugat ea.

Shantelle a început să alerge cu spatele pe bandă, la sala de fitness și a încercat această tehnică pentru prima oară într-un exercițiu din cadrul unui team-building, în 2013.
Ea spune că retro running-ul are multiple beneficii, nu doar pe plan fizic, ci și mental și la nivelul socializării. În plus, poate fi practicat de oricine.

În cei șase ani de alergare cu spatele, tânăra a participat la mai multe competiții și a înființat un grup format din adepții acestui sport. În 2017, ea a luat startul la Wilmslow Half Marathon, din Cheshire, unde a îmbunătățit cu 20 de minute recordul mondial. Timpul pe care ea l-a înregistrat atunci (2 ore, 27 de minute și 9 secunde) a fost întrecut în ianuarie anul acesta de Justine Galloway, o sportivă din SUA, care a alergat cu spatele semi-maratonul în 2 ore, 19 minute și 45 de secunde la Carlsbad half marathon din San Diego, relatează Metro.

"Este un exercițiu foarte bun și distactiv.

Încrederea pe care o câștigi din retro running este incredibilă. Sunt o ultra-alergătoare și triatletă de distanță medie, așa că îmi completează foarte bine antrenamentele", a explicat Shantelle. "Acum organizez evenimentul Retro Mile în prima sâmbătă din fiecare lună, așa încât și alți oameni să vină și să încerce retro running-ul într-un mod sigur", a adăugat ea.

Shantelle spune că reacția oamenilor este foarte bună, iar asta a încurajat-o să organizeze mai multe evenimente de acest gen. "Am avut chiar un adolescent care mi-a spus că i-a plăcut și m-a întrebat dacă mai putem face o dată așa ceva.
Mama lui mi-a zis atunci că dacă pot face un adolescent să zâmbească, înseamnă că fac ceva bun"
, a povestit cea mai rapidă alergătoare cu spatele din Marea Britanie.


Foto: Metro

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod