DJ Project - Povestea este inca la inceput...

Talentati? Cele sase albume lansate pana acum vorbesc de la sine. Profesionisti? Longevitatea trupei este o carte de vizita in acest sens. Cea mai mare casa de discuri din lume, Universal Music, este de aceeasi parere... de vreme ce a semnat un contract cu ei, angajandu-se ca pe parcursul urmatorilor trei ani sa-i reprezinte in intreaga lume.

Formatia DJ Project - adica Elena, Gino si Maxx - constituie una dintre exceptiile fericite in peisajul, altminteri destul de pestrit, al show-biz-ului autohton. Cel mai recent album, "Povestea mea", a fost primit extraordinar de bine de catre fani. Cat despre videoclipul "Before I sleep", acesta a fost filmat intr-un cadru inedit, iar publicul din Romania il va putea viziona dupa premiera europeana. Pana atunci, suspansul este cu atat mai mare cu cat ni s-a spus ca finalul este unul neasteptat.

- Cat de lung a fost drumul de la "Experience" si pana la "Povestea mea"?
Cat de la primul la al saselea album! Intr-adevar lung si nu intotdeauna usor, dar a meritat fiecare efort si fiecare sacrificiu pe care l-am facut. Pentru ca acum am ajuns in top... si intentionam sa ramanem aici cat mai multa vreme!

- Una dintre cele mai mari realizari ale voastre, unice de altfel in lumea show-biz-ului autohton, este faptul ca ati semnat un contract cu Universal Music, cea mai mare casa de discuri din lume. Cum s-a intamplat acest lucru?
Reprezentantii Universal Music ne-au contactat prin intermediul casei noastre de discuri, Cat Music, dupa care ne-am intalnit cu ei la Bucuresti, pentru a ne cunoaste.
Contractul s-a incheiat imediat dupa aceasta intrevedere si este pe trei ani, pentru absolut toate teritoriile ("worldwide"), exceptie facand Romania, unde ramanem exclusiv artisti Cat Music.

- Cum a fost primit single-ul "Lumea ta" de catre publicul din strainatate?
Pentru ca suntem modesti, iti raspundem "Bine"! (rad)

- Acum ceva vreme, si O-Zone au repurtat un succes considerabil in strainatate, dupa care s-au cufundat in uitare... Care este "reteta" voastra pentru a nu vi se intampla acelasi lucru?
In primul rand, O-Zone au ales sa se desparta exact cand erau in culmea succesului. Nu credem ca lumea i-a uitat. Afara vand in continuare foarte bine, din cate am auzit. Oricum, noi avem un sound special, linii melodice usor de retinut, texte sensibile si, mai ales, vocea Elenei; o multime de motive pentru care DJ Project nu se va cufunda prea curand in uitare!

- Ce a insemnat pentru voi nominalizarea printre cele cinci formatii romanesti participante la concursul pentru trofeul MTV Romanian Best Act? Povestiti-ne putin despre aceasta experienta...
Ne bucuram pentru aceasta nominalizare, mai ales ca este a doua din cariera noastra, dupa cea de anul precedent. Si concurenta de acum este una puternica, celelalte trupe fiind si ele nume de referinta ale muzicii romanesti, fapt ce ne face sa credem ca Romania va fi bine reprezentata la European Music Awards. Datoram aceasta nominalizare fanilor nostri, carora le multumim ca am ajuns pentru a doua oara consecutiv sa participam la MTV European Music Awards, Best Romanian Act.
De-abia asteptam sa vedem ce o sa se intample...

- Unele dintre melodiile voastre, precum "Privirea ta", "Soapte", "Lumea ta", au devenit adevarate slagare. Va este teama vreodata ca, daca ati aborda un alt gen de muzica, publicul nu v-ar mai percepe la fel?
Cu siguranta, nu.

- Cum au decurs filmarile pentru videoclipul piesei "Before I Sleep" si care este povestea acestuia?
Videoclipul pentru export a fost regizat de Dragos Buliga si director de imagine a fost Serban Ionescu (Rushinica). Filmarile au durat doua zile si au avut loc, cu exceptia scenelor de exterior, pe platourile de la Studiourile Atlantis, in decoruri special construite pentru aceasta productie. La baza scenariului a stat o idee a lui Emil Burloi, managerul nostru. Videoclipul este unul de atmosfera, probabil o premiera pentru Romania, dar si pentru afara! Detaliile sunt filmate in slow-motion, astfel conturandu-se o atmosfera ireala si o mare incarcatura de sensibilitate. Elena traieste o experienta stranie, noi doi fiind personajele prin care ea isi pastreaza legaturile cu lumea reala, printre atatea simboluri ireale care traverseaza clipul. Actiunea se petrece intr-un lift ca de pe vremuri; Elena e prizoniera unui spatiu claustrofob, din care se poate vedea dar nu se poate interveni. Liftul transcede de la un etaj la altul fara sa stationeze iar personaje, lumi si stari caudate se perinda prin fata Elenei.
Videoclipul surprinde printr-un final neasteptat si va putea fi vazut pe ecranele din Romania numai dupa premiera europeana...

- Cat de mult se va implica Universal Music in promovarea voastra?
Va urma cu siguranta un turneu de promovare, insa deocamdata nu avem detalii despre tarile si orasele care vor fi incluse in acest plan de promovare a single-ului "Before I Sleep".

- Care ati spune ca este secretul longevitatii trupei DJ Project?
Stilul DJ Project, care implica pastrarea constanta a calitatii. Ba chiar vrem sa mentionam ca "Povestea mea", noul album DJ Project, este mai bun decat precedentul, asta in conditiile in care uneori se mai intampla ca dupa lansarea unor piese si albume de success, o trupa sa scoata un material mai putin bun, tocmai pentru ca este pe val.

- De unde provine numele formatiei? Nu v-ati gandit ca, in prima faza, s-ar putea crea o confuzie si lumea ar fi putut crede ca va ocupati doar de mixaj?
Nu. Desi amandoi, si eu si Maxx, avem o solida experienta de DJ, acesta a pornit ca un proiect de club, gasindu-si si pastrandu-si directia ulterior. DJ Project este o trupa cu un stil bine delimitat. Nici urma de confuzie.

- Ce presupune, mai exact, mixajul si in ce masura va reprezinta aceasta activitate?
Mixajul ne reprezinta si atat. In plus, in octombrie vom deschide la Timisoara prima scoala oficiala pentru pregatirea DJ-ilor si MC-ilor. Avem un protocol incheiat cu Ministerul Muncii, prin care pentru prima data in Romania profesia de DJ si MC vor fi recunoscute oficial si pe baza atestatelor eliberate pentru incheierea cursurilor organizate de noi, cei ce detin astfel de diplome vor putea fi angajati oficial ca DJ si MC intrucat aceste functii au fost introduse in Codul Ocupatiilor din Romania.
Mai multe detalii puteti afla accesind site-ul www.westdj.ro.

- In afara muzicii, mai aveti si alte preocupari comune? Daca da, care sunt acestea?
Eu si Maxx avem in permanenta aceleasi preocupari, pentru ca suntem prieteni foarte buni! Elena ni se alatura doar cand ii permite timpul, pentru ca ea mai este si studenta la Conservator, in plus.

- Ati efectuat numeroase turnee in tara. In ce oras v-ati simtit cel mai bine din punct de vedere al publicului si al atmosferei?
Probabil ca fiecare oras are publicul lui si in fiecare dintre acestea ne-am simtit apreciati si am simtit ca muzica noastra este inteleasa... Cu toate acestea, in Timisoara ne simtim de fiecare data cel mai bine, din simplul motiv ca suntem acasa.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod