Cum arată acum 24 de locuri uitate din Europa: Natura s-a întors la putere

Când natura își recâștigă drepturile, rezultatul este pur și simplu spectaculos. Aceste imagini ne arată ce s-a întâmplat în câteva locuri abandonate de oameni.
Inspirat de munca mamei sale, fotografă profesionistă, francezul Romain Thiery, din Montpellier, a început să se dedice imaginii în urmă cu zece ani.

Mare amator de pian, Thiery a început să cânte la acest instrument de la vârsta de cinci ani, iar hobby-ul său pentru fotografie s-a transformat în pasiune în ziua în care a dat peste un pian vechi într-un castel părăsit din Franța. Atunci a pornit la drum prin Europa, în căutarea unor locuri abandonate. El și-a propus să redea într-un proiect fotografic modul în care natura se întoarce în locurile din care a fost izgonită și acaparează, treptat-treptat, creațiile pe care omul le-a abandonat.

A rezultat o serie de imagini superbe care demonstrează, o dată în plus, cât de efemeri suntem noi, ca specie, și la fel și realizările noastre, în fața forței naturii pe care uneori ne încăpățânăm să o tulburăm, să o agresăm.
În cele din urmă, când omul se retrage, ea își recucerește, încet și tăcută, teritoriul.

Imaginile pe care Thiery le-a publicat pe site-ul său, dar și pe Intagram și Facebook, surprind felul în care natura a luat în stăpânire teritoriile care cândva au fost smulse de oameni. Acum e rândul ei.


Foto: Bored Panda
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod