Cele mai bune filme cu extratereștri din ultimul deceniu

Avatar (2009)


Avatar, un film de acțiune cu o nouă generație de efecte speciale, oferea - la data lansării - un nou gen de experiență cinematografică atrăgătoare, în care tehnologia revoluționară inventată pentru a face acest film urma să facă istorie.

200 de ani în viitor, Jake, un veteran de război paralizat, este adus împreună cu alți pământeni pe planeta Pandora. Aceasta este locuită de o rasă umanoidă, Na'vi, o veche civilizație deloc încântată de oaspeți. Interesantă e abordarea eco - populația extraterestră Na'vi îşi respectă planeta, existând între Pandora şi aceşti aborigeni o comunicare bioenergetică.  Ideii planetei care trăieşte şi comunică, se adaugă cea a unei lumi şamanice.

Arborele Vieţii, dansuri şi formule magice rostite de Na'vi pentru vindecarea răniţilor, cultul strămoşilor, cu totul este o lume care te hipnotizează nu doar vizual, ci şi la nivel de concept.

Na'vi au un mod primitiv de a trăi - vânează cu arcuri, se deplasează sumar îmbrăcaţi, dar au o frumuseţe spirituală pe care Cameron mizează ca să ne îndrăgostim de Neytiri o dată cu Jake Sully (Sam Worthington). Şi regizorul onorează inclusiv promisiunea unei poveşti de dragoste sensibile, care emoţionează.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod