Ce nu știai despre fluturi

În această lume, multe dintre lucruri pe care le vedem nu sunt de multe ori ceea ce par a fi. Sau cel puțin la prima vedere.
De exemplu, cele mai aromate și frumos colorate fructe întâlnite în natură pot fi otrăvitoare și chiar și cel mai inofensiv animal poate fi mai periculos decât ți-ai putea imagina. Însă ce lucru poate fi atât de ciudat la fluturi, încât să te poată uimi? Până la urmă, toată lumea iubește fluturii și nu au fost raportate cazuri ciudate care să-i implice. Aceștia nu numai că sunt frumoși datorită coloritului și delicateții lor, dar par niște insecte atât de inofensive și, de multe ori, chiar neajutorate.
Însă există un amănunt pe care nu l-ai auzit până acum despre fluturi și care poate fi, indirect, un subiect care să te sperie. Și nu este vorba despre polenul pe care îl transportă aceste insecte și alergia pe care o provoacă unor persoane.

Curiozități despre fluturi


Știai că, dacă ar avea ocazia perfectă, fluturii s-ar transforma în niște mici vampiri și ți-ar bea sângele fără probleme? Bineînțeles, aceștia nu sunt capabilă să le provoace răni oamenilor, dar dacă le este permis accesul la sângele uman, nu ar avea nicio problemă cu a-l consuma. Acest lucru este cauzat de faptul că sângele conține o mare varietate de minerale și substanțe nutritive, care sunt benefice pentru majoritatea organismelor vii, așa că, pentru fluturi, sângele nostru este practic un cocktail sănătos și delicios. 

Sângele uman conține, de asemenea, și o cantitate semnificativă de sodiu și glucoză, adică aportul alimentar esențial necesar pentru majoritatea fluturilor.
Această practică se întâlnește doar la unele specii de fluturi. Însă fluturii în general examinează bălți de noroi, sânge sau fecale și extrag din acestea exact substanțele nutritive potrivite pentru ei. Pe lângă fluturi, există și o specie de molie care nu are nicio jenă în a mușca oamenii și a-și extrage singure sucul roșu.
iulia-mirica
15 Decembrie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod