Casa cu fermoar: Clădirea din Milano care fură toate privirile


Opera unui sculptor britanic a atras atenția la Milano. Artistul a realizat o fațadă ieșită din comun.
Sculptorul britanic Alex Chinneck este autorul acestei lucrări incredibile, cu care s-a înscris la Milan Design Week. El a creat o fațadă pare să se deschidă cu un fermoar. Pe lângă aspectul exterior ieșit din comun, Chinneck a umplut clădirea cu instalații de design având ca temă fermoarul, astfel că turul construcției a devenit similar cu o vizită la o expoziție de artă contemporană.

Aflat la prima lui instalație creată în Italia, Chinneck a colaborat cu brandul IQOS al Philip Morris și a transformat arhitectura originară a clădirii într-un design care se joacă cu imaginația privitorului.
Mai întâi a creat și instalat fermoarul pe fațadă, apoi a zugrăvit o parte a clădirii astfel încât să obțină o iluzie optică de efect. Artistul nu a dat detalii exacte despre modul în care a răzuit o suprafață de 17 metri din fațadă, limitându-se să explice că studioul său, în care lucrează ingineri și ilustratori, a folosit în alte rânduri un amestec de ciment și de materiale flexibile pentru a obține iluzia dorită, scrie site-ul Thinking Humanity.

Creațiile acestui artist au putut fi admirate pe Via Tortuna din Milano până pe 14 aprilie.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod