Casa cu fermoar: Clădirea din Milano care fură toate privirile

Opera unui sculptor britanic a atras atenția la Milano. Artistul a realizat o fațadă ieșită din comun.
Sculptorul britanic Alex Chinneck este autorul acestei lucrări incredibile, cu care s-a înscris la Milan Design Week. El a creat o fațadă pare să se deschidă cu un fermoar. Pe lângă aspectul exterior ieșit din comun, Chinneck a umplut clădirea cu instalații de design având ca temă fermoarul, astfel că turul construcției a devenit similar cu o vizită la o expoziție de artă contemporană.

Aflat la prima lui instalație creată în Italia, Chinneck a colaborat cu brandul IQOS al Philip Morris și a transformat arhitectura originară a clădirii într-un design care se joacă cu imaginația privitorului.
Mai întâi a creat și instalat fermoarul pe fațadă, apoi a zugrăvit o parte a clădirii astfel încât să obțină o iluzie optică de efect. Artistul nu a dat detalii exacte despre modul în care a răzuit o suprafață de 17 metri din fațadă, limitându-se să explice că studioul său, în care lucrează ingineri și ilustratori, a folosit în alte rânduri un amestec de ciment și de materiale flexibile pentru a obține iluzia dorită, scrie site-ul Thinking Humanity.

Creațiile acestui artist au putut fi admirate pe Via Tortuna din Milano până pe 14 aprilie.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod