Au înnebunit lalelele! 10 imagini splendide cu câmpiile colorate din Olanda

Câmpiile din Olanda, "pictate" de lalelele înflorite


Laleaua s-a adaptat foarte bine climatului Ţărilor de Jos, găsindu-şi aici o a doua patrie. Treptat, s-au format aici zeci de mii de cultivaruri, ajungându-se la flori inedite ca formă, vigoare, culoare sau parfum. Floarea devenise foarte căutată de către nobilii europeni, prin urmare comerţul cu lalele a început să se dezvolte din ce în ce mai mult, ajungându-se, în anii 1634-1637, la ceea ce s-a numit "tulipomanie", o adevărată manie a lalelelor, când bulbii se tranzacţionau pentru sume fabuloase, notează Agerpres.

Se pare că cea mai scumpă floare tranzacţionată în timpul maniei lalelelor a fost Semper Augustus, cel mai rar dintre toate soiurile de lalele, despre care se spunea că este o minune în alb şi roşu, cea mai frumoasă creaţie a lui Dumnezeu.

Apogeul maniei lalelelor a fost atins în iarna 1636-1637, preţurile acestora ajungând să se dubleze sau chiar să se tripleze de la o zi la alta. La diferenţă de doar o săptămână, piaţa lalelelor s-a prăbuşit, negustorii nemaidorind să investească sume uriaşe în aceste flori.
A fost nevoie de intervenţia autorităţilor şi, printr-un compromis între producători, vânzători şi cumpărători, comerţul cu lalele şi-a revenit, fără să mai ajungă, însă, la nivelul anterior.

În prezent, una dintre marile atracţii din "Ţara lalelelor", aşa cum este numită Olanda, o reprezintă parcul Keukenhof, situat între Haarlem şi Leyde, care se întinde pe o suprafaţă de 28 de hectare, pe care sunt plantaţi anual peste 6-7 milioane de bulbi de lalele, narcise, zambile, crini şi muscari, în diferite variante de prezentare.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
10 Aprilie 2019
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod