Au înnebunit lalelele! 10 imagini splendide cu câmpiile colorate din Olanda

Primăvara este momentul lor de glorie: Milioane de lalele înfloresc pe câmpiile din Olanda, acoperind pământul cu covoare multicolore superbe.

Olanda, țara lalelelor, se transformă în aprilie într-un tărâm de vis. Parcele întregi de teren se colorează în roșu, roz, alb, galben, violet și alte nuanțe cu care lalelele ne cuceresc. Imaginile surprinse la Lisse și Nieuwe Tonge arată doar o parte din culturile de lalele din Olanda, unde florile se apropie în această perioadă la momentul optim al recoltării.

Deși este una dintre cele mai populare flori în Europa, iar în Olanda a devenit un simbol și una dintre cele mai profitabile activități economice, laleaua provine de fapt din Orient, de unde s-a răspândit, în mod natural, spre vest, până spre Marea Neagră.

Turcii au fost cei care au descoperit-o și cultivat-o aici, considerând-o un simbol al vieţii şi al fertilităţii.

Laleaua era venerată şi în Persia. De altfel, atât denumirea populară a florii, "lalea", cât şi cea ştiinţifică a genului, "Tulipa", sunt de origine persană, făcând trimitere la forma cupei florale, ce se aseamănă cu turbanele specifice portului bărbătesc oriental.

Genul Tulipa, cunoscut sub denumirea populară de lalea face parte din familia Liliaceae şi cuprinde aproximativ 100 de specii bulboase, majoritatea fiind originare din Asia Mică, iar celelalte din Asia Centrală şi din regiunile muntoase ale Africii şi Europei.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
10 Aprilie 2019
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod