23 de oameni cu cei mai frumoși ochi din lume: Privirile lor sunt incredibile

Privirile acestor oameni sunt irezistibile. Nu-ți mai poți lua ochii de la ei!
Este normal ca atunci când ne uităm la o persoană, primul lucru pe care îl remarcăm sunt ochii. Despre ochi se spune că sunt oglinda sufletului, că o singură privire ne face să ne îndrăgostim și că există ochi cu putere malefică.

Se spune că în urmă cu 10.000 de ani toți oamenii aveau ochii de aceeași culoare, bruni, dar o mutație genetică a generat culoarea albastră a ochilor. Apoi evoluția umană a făcut posibile toate combinațiile care au pornit de la aceste două culori. De la galben până la roșu, trecând prin violet, există persoane pe care natura le-a înzestrat cu nuanțe mai deosebite ale ochilor.


În mod normal o combinație de melanină cu alți pigmenți dă ochilor culoarea albastră, sau verde. Dar nu sunt singurele elemente care intră în combinație - unele boli sau mutații genetice pot să genereze nuanțe ieșite din comun care fac ca privirile să devină absolut captivante.

Cinci culori ale ochilor sunt cele mai rare:


Verde: Deși toți cunoaștem măcar o persoană cu această culoare de ochi, doar 2% din populația mondială are această culoare de ochi. Concentrațiile sunt însă mai frecvente în țări precum Ungaria și Islanda și la unele grupuri etnice din Asia, precum pashtunii din Afganistan, din care face parte Sharbat Gula, fetița care în iunie 1985 a devenit vedetă în întreaga lume după ce a apărut pe coperta revistei National Geographic.

Chihlimbar: Această nuanță de galben, datorată predominanței de lipocrom în iris, poate fi întâlnită la multe persoane din țări europene, din Brazilia sau Asia.
Medicii nu au găsit o explicație genetică pentru această culoare extravagantă și puțin obișnuită a pupilelor, notează AC Lens.

Violet: Această culoare, celebră în lume grație ochilor lui Liz Taylor, se produce din cauza unui amestec de nuanțe de roșu și de reflexe albăstrii, care dau ca rezultat un albastru violet intens. Este de asemenea frecventă la albinoși, deși sunt multe persoane normale care pot avea această culoare de ochi, precum Taylor.

Negru: Ochii negrii sunt cei în care este practic imposibil să se distingă irisul de pupilă. Aceaste cazuri pot interveni când culoarea irisului este de un căprui închis practic negru, sau când persoana în chestiune suferă de o boala congenitală, aniridie, sau lipsa totală a irisului.
Doar 1% din populație are această culoare de ochi, care este relativ comună la persoanele cu ascendență africană, asiatică sau la indigenii americani.

Roșu: Este culoarea cea mai rară dintre toate și se întâlnește frecvent la persoanele albinoase. În cazurile cele mai severe irisul este total lipsit de melanină, astfel încât razele de soare străbat ochiul și reflectă hemoglobina din vasele de sânge ale retinei, dând ochilor o nuanță roșiatică. Cei care au această culoare de ochi suferă de fotofobie și de boli ca strabism, miopie sau astigmatism.

Ochii neobișnuiți se remarcă imediat și atrag toate privirile.
Bright Side a găsit 23 de oameni din toată lumea cu ochi în nuanțe neobișnuite sau în combinații extreme. Privirile lor sunt incredibile!
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod