Oscar 2018

Oscar 2018: „The Shape of Water“, marele învingător. Lista câştigătorilor

Filmul regizat de Guillermo del Toro a primit cele mai multe trofee la gala premiilor Oscar, fiind recompensat de Academia Americană de Film cu patru premii.

Cea de-a 90-a ediţie a galei premiilor Oscar, cele mai importante trofee ale industriei cinematografice americane, a avut loc duminică noapte, la Dolby Theatre (Hollywood & Highland Center) din Los Angeles.

Considerat favoritul acestei ediţii. cu 13 nominalizări, "The Shape of Water", cu Sally Hawkins în rol principal, a fost premiat la categoriile cel mai bun film", "cel mai bun regizor", "cea mai bună scenografie" şi "cea mai bună coloană sonoră" (Alexandre Desplat), relatează The Guardian, care aminteşte de acuzaţia de plagiat cu care s-a confruntat această peliculă în ultimele săptămâni.

Cotidianul britanic remarcă triumful producţiei lui Guillermo del Toro, dar menţionează că Frances McDormand "a furat show-ul" duminică seară: ea a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă, pentru interpretarea din "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri".

Acesta este al doilea trofeu Oscar pentru McDormand, din cinci nominalizări.

Gary Oldman a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor, pentru interpretarea din "Darkest Hour". Aceasta a fost a doua nominalizare la Oscar pentru actorul american.

"Dunkirk", regizat de Christopher Nolan, a primit trei trofee, iar "Three Billboards outside Ebbing, Missouri", două, la fel şi "Blade Runner 2049", de Denis Villeneuve, "Darkest Hour", de Joe Wright, şi animaţia "Coco".

Gala Oscarurilor a fost, anul acesta, marcată de campaniile "Time s Up" şi "#MeToo", care sprijină femeile victime ale abuzurilor în diverse domenii de activitate.
De asemenea, numeroase vedete au purtat insigne cerând schimbarea regimului armelor de foc din SUA.

Invitaţii nu au adoptat un cod vestimentar, cum s-a întâmplat la gala Globurilor de Aur, iar nuanţele pastel au dominat pe covorul roşu.

Ceremonia a fost prezentată de vedeta de televiziune Jimmy Kimmel, pentru al doilea an consecutiv. Împreună cu Guillermo del Toro, Margot Robbie, Mark Hamill şi Lin-Manuel Miranda, între alţii, el a mers la un cinematograf din apropierea Dolby Theatre, pentru a mulţumi personal publicului, oamenilor care merg în săli pentru a viziona filme, celor cărora le-a fost dedicate gala de anul acesta.

Între cei care au înmânat trofee la această ediţie a premiilor Oscar s-au numărat Viola Davis, Gal Gadot, Jane Fonda, Greta Gerwig, Laura Dern, Nicole Kidman, Zendaya, Mahershala Ali, Daniela Vega, Matthew McConaughey,  Christopher Walken, Emily Blunt, Jodie Foster şi Jennifer Lawrence.

Actorii Faye Dunaway şi Warren Beatty au revenit pe scena galei, după ce anul trecut plicul în care se afla numele câştigătorului la categoria "cel mai bun film" a fost încurcat cu un altul, pentru a prezenta câştigătorul la aceeaşi categorie.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
5 Martie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod