Obie: „Acum Nigeria şi România reprezintă acasă pentru mine“

Artistul nigerian care a cucerit Romania la X Factor in 2017 a lansat recent clipul si piesa “Vamonos” si eram curiosi sa vedem care este povestea lui, dar si ce se mai intampla in cariera artistului. Aici avem un interviu exclusiv Eva.ro in care am vorbit despre muzica, cariera de doctor si cea de artist, dar si despre schimbari si melodii.

“Vamonos” este o piesa compusa chiar de catre artist, iar povestea clipului, se deruleaza ca o aventura plina de culoare, alaturi de personaje exotice, mult flirt si distractie. Ne-am gandit sa il “descoasem”si sa aflam mai multe despre el. Hai sa il cunoastem pe Obie!
 
- Cum a inceput cariera ta muzicala?
- Am inceput sa cant in biserica tatalui meu, la 4 ani. La varsta de 8 ani, am avut propria mea trupa de acapella. La 9 ani, deja faceam parte din patru coruri diferite si ma plimbam peste tot, atat de mult,  incat petreceam 5 zile pe saptamana in biserici cu instrumente si muzica in jurul meu. La 10 ani, am inceput sa cant alaturi de tatal meu. Am cantat pe scena la teatru, la opera, am facut cativa ani de balet, cursuri de muzica și zeci de concursuri in arta spectacolului, am scris si un roman cu fratele meu cand aveam 11 ani.

Evident ca nu l-am publicat niciodata. Am urmat toate cursurile de arta si stiinta in liceu pentru ca nu am putut alege intre ele. Am inceput sa compun in 2011 si sa produc in 2013.
 
- Esti un artist caruia ii place sa fie extravagant, sa se distreze si sa danseze, iar in acelasi timp esti medic. Cum imbini viata personala cu cea publica?
- Incerc sa-mi pastrez viata personala cat mai privata si pana acum am reusit. Dar odata cu trecerea timpului, devine mult mai greu sa le separi. Am pierdut cateva relatii si prieteni din cauza lipsei de timp sau din cauza faptului ca imi petrec timpul in studio, dar artistii au o energie speciala, asa ca imi pastrez cercul restrans de prieteni si incerc sa elimin negativismul din jurul meu.


 
- De cati ani esti in Romania? Cum ai fost primit?
- Sunt in Romania de 11 ani. A trebuit sa ma obisnuiesc cu limba, cultura si cu oamenii.

A durat ceva timp si inca ma obisnuiesc. Odata am mers neinvitat la o nunta, am baut, am dansat mai mult de-o ora pana ce lumea si-a dat seama ca port un hoodie si ca nu eram oaspete. Iubesc locul asta. Romania este una dintre cele mai frumoase tari din Europa in care am calatorit. Am adunat o multime de amintiri, iar acum Nigeria si Romania reprezinta “acasa” pentru mine.

 - Cu ce artisti ai vrea sa colaborezi? Te-ai gandit la o voce din Romania alaturi de care te-ai potrivi pentru un single?
- Imi place foarte mult de Alex Velea si modul in care lucreaza. Cred ca vom face o piesa grozava impreuna, si, desigur, imi doresc sa colaborez cu Inna pentru un single.
 
- In tot acest timp, de cand esti in Romania, te-ai obisnuit cu traditiile romanesti? Care sunt cele mai mari diferente intre cultura nigeriana si cea romaneasca?
- Iubesc cultura romaneasca, mancarea, muzica populara, festivalurile, peisajele.

Marea diferenta culturala dintre Romania si Nigeria este bazata pe numele de familie mai mult decat pe alti factori. De exemplu, toti cei care au numele de familia Popa, sunt inruditi.


 
- Cum este o zi din viata artistului Obie? Dar a doctorului Obie?
- De 10 ani, ma trezesc la ora 6 dimineata aproape in fiecare zi, imi spun rugaciunea, scriu cele mai bune versuri inainte de munca de la clinica, depinde daca am o zi plina sau daca programul incepe la ora 2, dar imediat dupa ce termin munca de la clinica, merg la studio, compun, produc ce am scris. Compozitia si scrisul reprezinta dezvoltarea artistului.
 
- Recent, ai lansat “Vamonos”, o piesa care iti da pofta de viata de la prima ascultare. Ai mai lansat si alte piese?
- Lucrez la piese zilnic si acum deja pregatesc urmatoarele doua lansari. Pana acum, am lansat “Bet on you”, “Go Loca” impreuna cu Theo Rose, “All the time” si cea mai recenta piesa, “Vamonos”.


 
- Ce parere ai de schimbari, in general?
- Am renuntat la multi oameni si usor usor, am inceput sa reconstruiesc relatii. Sa fie necesar sa alegi intre muzica si tot, sa-ti frangi inima din propria-ti decizie, sa te izolezi, sa iti pierzi prietenii, sa castigi unii noi. Am pierdut oameni carora nu le-am dat nicio sansa. Toate aceste experiente mi-au dat forta si mi-au facut muzica foarte pasionala.
 
- Ai un mesaj pentru cei care te urmaresc?
- Dragii mei, pun in joc totul si sa va dezamagesc pe voi inseamna sa ma dezamagesc pe mine, pe familia mea, valorile mele, sufletul meu, integritatea mea, iar asta nu se va intampla niciodata!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod