O poză la un milion: Forma incredibilă pe care a luat-o un stol de grauri

Unele fotografii par prea bune ca să fie adevărate. Şi totuşi, natura ne poate surprinde oricând, oferindu-ne momente incredibile. Trebuie doar să fim pe fază.
Asta i s-a întâmplat lui Daniel Biber, un fotograf din Hilzingen, Germania. Acesta se afla în Costa Brava, Spania, în momentul în care un stol de grauri a ţâşnit pe deasupra lui, formând un soi de norişor care susura. Fenomenul spectaculos are loc când sute, poate chiar mii de păsări zboară cu viteză în aceeaşi formaţie, urmând aceeaşi direcţie şi efectuând brusc aceleaşi manevre, întocmai unei escadrile de avione perfect sincronizate. Viteza foarte mare cu care se deplasează graurii face foarte dificilă, aproape imposibilă, fotografierea lor.
Şi totuşi, Daniel a reuşit.

Germanul crede că păsările s-au unit în stol sub ameninţarea unui prădător precum un şoim sau vultur care le dădea târcoale. Răspunsul graurilor a fost unul aproape supranatural: norul format de micile zburătoare a luat o formă gigantică, semănând leit cu o pasăre, ca şi cum ar fi vrut să-i transmită urmăritorului: "Suntem mai mari ca tine!".

Iniţial, Biber nu şi-a dat seama ce fotografii rare a făcut. "Abia când am transferat pozele din cameră pe computer am realizat ce formă au creat păsările", a declarat pentru Daily Mail.
"Eram atât de concentrat să fac fotografiile, încât nu am realizat că graurii au creat o pasăre uriaşă pe cer", a adăugat el.

Răbdarea l-a ajutat să surprindă acest moment unic. El a tot încercat să pozeze păsările în stol şi în alte zile, dar n-a izbutit. "Am încercat să pozez graurii, dar nu mi-a ieşit aşa cum doream. Mergeam cu maşina în fiecare zi până îi vedeam grupaţi, ca să-i surprind. Am văzut un loc în care am crezut că se vor întoarce şi am luat câteva cadre cu ei", a explicat norocosul fotograf.


Imaginile surprinse de Biber i-au adus un premiu la un concurs internaţional de fotografie, o recunoaştere frumoasă a reuşitei sale.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
23 Ianuarie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod