Miracol genetic: Ei sunt tripleţii perfect identici!

O femeie din Liverpool a născut tripleţi identici genetic, deşi exista doar o şansă la 200 de milioane ca acest lucru să se întâmple.
Pentru orice viitoare mamă e o surpriză imensă când află că va avea tripleţi. Dar când Becki-Jo Allen i-a adus acasă pe Roman, Rocco şi Rohan, după şase săptămâni petrecute la terapie intensivă, surpriza uriaşă abia urma. Cum toată lumea îi spunea că cei trei bebeluşi seamănă leit şi era întrebată într-una cum îi deosebeşte, Becki-Jo s-a gândit să trimită câteva eşantioane pentru un test ADN. Şi bine a făcut! Aşa a aflat că, deşi exista doar o şansă din 200 de milioane să i se întâmple tocmai ei, cei trei copii, concepuţi natural, sunt identici genetic, scrie ziarul britanic Daily Mail.

Din fericire, tripleţii au început să aibă mici diferenţe de personalitate, iar mama lor poate să-i deosebească. Şi, cu toate că pentru un ochi neavizat arată la fel, există câteva mici detalii fizice pe care Becki-Jo le-a observat. "Când erau nou-născuți, cu greu îmi dădeam seama care era unul și care era celălalt și aveam grijă să nu-i amestec.
Toți trei au semne din naștere, dar cel al lui Roman e mai întunecat, iar Rohan are un semn pe picior"
, a declarat ea.

"Când eram în maternitate, doctorii spuneau că nu sunt identici, dar după ce i-am adus acasă mulți mi-au spus că nu-i pot deosebi", a adăugat femeia.

Potrivit Fundației pentru Nașterile Multiple, singurul mod pentru a stabili dacă gemenii sau tripleții sunt identici o reprezintă testul ADN. Becki-Jo Allen a trimis eșantioane genetice la un laborator, pentru a fi analizate, iar la începutul acestei luni a primit rezultatul: tripleții sunt identici genetic.

Femeia, care locuiește în Gateacre, Liverpool, mai are o fetiță de trei ani, Indiana. Când era gravidă, ea a făcut analize pentru că avea dureri de cap și a primit vestea-bombă că va avea tripleți.
"Nu-mi venea să cred. Nu eram pregătită nici pentru gemeni, nu mai vorbesc de tripleți, noi n-am mai avut în familie", a povestit ea.

După ce a făcut săptămânal analize, Becki-Jo a născut prin cezariană la Women’s Hospital din Liverpool, când sarcina ajunsese la 7 luni și trei săptămâni.
După ce au ajuns acasă, Rocco, Roman și Rohan au început să se dezvolte normal și fiecare a început să aibă personalitatea sa. "Rohan este mai gălăgios, el țipă mereu. Rocco e liniștit, dar mai face și el urât uneori, iar Roman se plânge mereu, nu vrea să dea nimic din ce are. Se ceartă pe aceeași jucărie, iar Roman încearcă să o prindă înaintea fraților lui", a povestit mama celor trei băieți.

"Indiana îi iubește, ea nu e geloasă, uneori îmi pare rău pentru ea fiindcă va crește cu trei băieți pe cap!"
, a mai spus femeia.

Un trio de băieți plus fetița înseamnă că mama lor trebuie să aibă tot timpul grijă de ei.
Tripleții au nevoie de 130 de scutece pe zi și patru pachete de șervețele umede, iar mașina de spălat merge de trei ori pe zi, scrie Daily Mail.
Tatăl lor, Liam Tierney (28 de ani), nu trăiește cu ei, iar singurul ajutor pe care mama îl primește este cel al surorii sale, Lauren (17 ani).

Ironia sorții, înainte de o aduce pe lume pe Indiana, cea mai mare ambiție a tinerei mame era să devină moașă, un vis care a devenit greu de împlinit acum, cu patru copii mici de crescut.

Gemenii monozigoți sau gemenii identici sunt gemenii care provin din scindarea unui singur ovul fecundat înainte de ziua a 14-a de dezvoltare intrauterină. Rezultaţi dintr-un singură celulă-ou, cei doi gemeni posedă același patrimoniu genetic și au același sex. Spre deosebire de aceștia, gemenii dizigoți provin din fecundarea a două ovule și nu posedă în comun decât jumatate din patrimoniul lor genetic.

Statistic, șansele ca o femeie să aducă pe lume tripleți identici fără fertilizare naturală este estimată la una din 200 de milioane, notează Daily Mail.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
1 Iunie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod