„Mai repede, că murim de foame!“: Puii de rândunică îşi aşteaptă mama să le aducă hrana

Un fotograf pasionat de natură a surprins în câteva cadre momentul în care puii de rândunică îşi aşteaptă mama să le aducă de mâncare. Superbe secvenţe!
Cu ciocurile larg deschise, cinci pui de rândunică nu mai au răbdare şi îşi anunţă zgomotos foamea: la vederea mamei lor care le aduce preţioasa hrană, ei s-au aliniat ca nişte soldaţi instruiţi, gata să-i dea onorul, iar sărmana pasăre abia mai pridideşte să le astupe ciocurile şi să le domolească protestele. Acesta este momentul superb în care o rândunică îşi hrăneşte puii, surprins cu talent de fotograful Richard Bowler chiar la intrarea în casa lui din Corwen, Ţara Galilor.

Pasionat de natură, Richard a observat cuibul pe care rândunica şi partenerul ei l-au construit cu răbdare şi cu priceperea lor instinctivă deasupra tocului uşii de la intrare.
Sâmbătă, 17 iunie, el a văzut puii aliniaţi şi şi-a dat seama că îşi aşteaptă mama ca să-i hrănească. Iar când rândunica s-a întors, el a prins momentul magic.

"Rândunicile care şi-au făcut cuib aici au scos primii pui anul ăsta. De obicei, ele clocesc de două-trei ori în timpul verii", a explicat fotograful pentru Daily Mail.

Hirundinidele, numite popular rândunici, sunt o familie de păsări întâlnite pe toate continentele, cu excepţia Antarcticii, având 83 de specii diferite.
Îşi fac de obicei cuibul sub streşinele caselor, numărul lor crescând mult vara şi se hrănesc de obicei cu insecte precum fluturi, molii şi ţânţari, iar pentru a-şi astâmpăra foamea uneori mănâncă peste 100 de gândaci pe zi.


Foto: Daily Mail
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
2 Iulie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod