nuntă

Lecţia pe care a învăţat-o un bărbat după ce a plătit pentru nunta fiicei sale vitrege

familie
La început, nimeni nu şi-a dat seama că va urma un scurt discurs, dar acel toast a schimbat tot

 

"Nu cred că m-am simţit vreodată atât de furios şi de dispreţuit. Eram cutremurat. Am avut nevoie de câte clipe ca să mă adun, fiindcă nu eram sigur dacă or să-mi dea lacrimile de nervi sau voi începe să-i iau la pumni pe amândoi. Când am fost sigur că pot vorbi, m-am ridicat de pe scaun şi am zis că vreau să ţin un toast. Nu-mi aduc aminte exact ce am spus, dar a fost cam aşa:

<<Aş vrea să ţin un toast>>. Sunetul lingurii ciocnind paharul îmi răsună şi acum în urechi. <<A fost o mare plăcere pentru mine să fac parte din această familie în ultimii zece ani.>> Uau, ce drăguţ. <<În acest punct al vieţii mele simt că le datorez multă recunoştinţă mirelui şi miresei, pentru că mi-au deschis ochii asupra a ceva foarte important>>.

Zâmbete încrezătoare peste tot. <<Mi-au arătat că poziţia mea în această familie nu este cea care am crezut eu că era>>. Iar acum un aer de confuzie şi de şoc a început să se întindă pe feţele celor din încăpere. <<Deşi am crezut despre mine că sunt capul acestei familii, primind respect şi ajutând oricând e nevoie, se pare că de fapt sunt un bancomat, bun pentru scos bani şi atât. Dacă tot am fost scos din schemă ca gazdă, de pe invitaţii şi din cadrul ceremoniei, îmi dau demisia şi îi las obligaţiile succesorului meu, Tatăl Adevărat>>. Aşa că, sănătate şi Casă de piatră fericitului cuplu şi mult succes pe drumul pe care îl încep împreună>>. Şi mi-am terminat băutura din pahar.
<<Nu vă conduc>.>

Este ăsta egoism? Că ies din schemă la o nuntă la care nu pot să invit pe nimeni? Am terminat-o cu prostia asta. Am terminat-o cu fiică-mea vitregă. Am terminat-o cu iubita mea. Azi-noapte am scos banii din contul nostru comun. Ea n-are serviciu de când s-a mutat la mine. Azi dimineaţă am sunat toţi furnizorii cărora le scrisesem cecuri ca să-mi dea înapoi banii. Până acum se pare că am pierdut oricum 1.500 de dolari din cheltuielile pentru nuntă, dar ceilalţi furnizori sunt de acord să-mi înapoieze banii.

P.S.: Dacă vrei ca <<Adevăratul tată>> să apară pe invitaţii, să te ducă la altar şi să stea în capul mesei, foarte bine, înseamnă că <<Adevăratul tată>> poate să plătească pentru toate astea."


După ce povestea lui a fost foarte citită pe Reddit şi s-a răspândit pe reţelele de socializare, omul a revenit cu câteva rânduri despre întâmplarea lui:

"EDIT: 9 iunie, ora 1.15 A.M.
Fosta iubită şi mireasa s-au mutat. Se mută cu mirele. A fost dureros că <<n-au iertat>> câteva lucruri pe care le-au luat cu ele, dar asta e, s-a terminat, am tras zăvorul şi acum e momentul să beau o bere. Nu pot să cred cât de populară a devenit povestea asta, dar mi-a prins bine să fiu susţinut de atât de mulţi. Dacă aud cum a fost nunta, o să vă anunţ, dar nu vă pot garanta că mă voi strădui să aflu ceva. Din ce am auzit, au cam luat-o în jos şi şi-au rugat părinţii să-i ajute. Am auzit că fosta mea iubită a luat foc când a încercat să scrie un cec din contul nostru comun a doua zi după discursul meu. Dar eu mutasem deja banii, se pare că-s mai şmecher decât ea, pot deja s-o aud cum face. Asta-i tot.
Mulţam."


Morala poveştii este simplă ca bună ziua: dacă nu te simţi tratat corect în relaţia pe care o ai, atunci sunt şanse mari ca asta să nu se schimbe şi e mai bine să pui capăt repede acestei situaţii. Partenerul tău nu se va schimba peste noapte. Şi poate că niciodată.


Foto: Depositphotos

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
1 Noiembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod