La plajă în anii 70, când bikinii erau la fel de mici ca acum

La mijlocul anilor '70, bikinii erau tot atât de mici ca şi astăzi, dacă erau purtaţi, iar tinerii de pe plajă erau la fel de îndrăzneţi, dar mai poetici.
Cu plaja Montauk din Long Island, New York, s-a întâmplat aşa cum se întâmplă cu orice plajă liberă, pustie şi misterioasă din lumea asta după ce devine celebră şi atrage necontenit valuri de oameni. Ca-n Vamă, ca la Vadu, ca-n Maya Bay de pe Ko Phi Phi Lay din Thailanda.

În anii '70, fotograful Michael Dweck a petrecut o vară, împreună cu prietenii săi, pe plaja Montauk. După câteva decenii, el s-a întors pentru a imortaliza din nou acest loc, iar imaginile le-a reunit în cartea "The End", relatează cotidianul britanic Daily Mail.


Dweck spune că a vrut să păstreze ceva din acest colțișor înainte ca el să dispară. Când a venit prima dată pe plaja surferilor, nisipul și fetele arătau "de parcă nu erau din Long Island", spune el. Pe atunci, mergeai pe plajă în picioarele goale, iar noaptea stăteai cu ușa deschisă. Era o lume liberă și liniștită. Astăzi, acolo e turism de masă. Turism pentru bani. "Montauk nu va mai fi niciodată acea Montauk, dar nici nu va fi vreodată altceva", scrie Dweck în cartea lui.


Ceea ce ne lasă el, după anii frumoși din deceniul șapte, este o fărâmă din zilele însorite în care surferii se bucurau de valuri, iar fetele cu bikini la fel de minusculi ca astăzi își uscau părul la soare. Pe atunci tinerii chiar erau frumoși și liberi.


Foto: Daily Mail
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
29 August 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod