Ciprian Robu, în interes de serviciu, în Atena!

Marţi 14 iunie 2011, ora 8:30: Salut, sunt Ciprian Robu. Sunt sigur că ai auzit cea mai nouă piesă a mea împreună cu Blanche, "Fun". Am aflat de curând că şi grecilor le place piesa şi am

Marţi 14 iunie 2011, ora 8:30: Salut, sunt Ciprian Robu. Sunt sigur că ai auzit cea mai nouă piesă a mea împreună cu Blanche, "Fun". Am aflat de curând că şi grecilor le place piesa şi am fost invitat să o cânt alături de una dintre cele mai în vogă artiste ale Greciei, Eleni Foureira, în cadrul celui mai mediatizat eveniment muzical anual, MAD TV MUSIC AWARDS. Aşadar, azi la ora 10:00 voi zbura la Atena. De altfel este prima mea călătorie cu avionul şi abia aştept să decolăm!

ora 11:35: Am aterizat la Atena şi trebuie să ne grăbim pentru soundcheck. Evenimentul are loc în zona Palaio Faliro, destul de departe de centrul oraşului, însă pe malul marii şi aproape de portul Pireu. Am avut ceva timp să mă documentez înainte pentru că îmi doresc să vizitez câteva puncte de interes ale Atenei în cele câteva ore libere pe care le am la dispoziţie între probele de sunet şi eveniment.

ora 12:20: Traficul destul de aglomerat al Atenei şi distanţa de la aeroport până în zona Faliro ne-a mâncat destul de mult timp, însă am reuşit să ajungem la ora stabilită la locaţie. Drumul spre Palaio Faliro l-am parcurs mai mult pe malul mării şi am avut ocazia să arunc un ochi în cartierul select al oraşului, Glyfada, reşedinţa mai multor personalităţi elene, milionari şi politicieni, o zonă cosmopolită unde restaurantele şi magazinele sunt de altă clasă, iar sutele de iahturi ce staţionează în portul din apropiere i-au adus denumirea de “Hamptons” a Greciei.

ora 12:25: Sala este foarte mare, o sală polivalentă amenajată special pentru spectacol, scena ocupă aproximativ jumatate din sală, iar suprafaţa ecranelor de leduri e greu de măsurat…totul îţi ia ochii.

În spatele scenei ne aşteaptă Eleni Foureria împreună cu echipa ei şi dansatoarele ce vor apărea pe scenă alături de noi. Totul e foarte bine organizat, inclusiv timpii fiecărui artist pentru repetiţii. Aşa că nu avem prea mult timp de stat de vorbă, însă apucăm să schimbăm câteva cuvinte despre piesă şi despre faptul că toată lumea dansează pe ea în cluburi. Eleni a pregătit un show în care va dansa foarte mult, iar presa va fi cu ochii pe noi şi datorită apariţiilor ei spectaculoase din anii precedenţi.

ora 12:40: Suntem la rând pentru repetiţii. Cele 6 dansatoare ce apar alături de Foureira vor face senzaţie diseară, sunt sigur de asta! Şi înţeleg că nici costumele de scenă nu sunt mai prejos… Totul decurge bine, aşadar rămâne să ne întâlnim mai târziu pentru interviuri şi show. Acum merg la hotel să-mi las bagajul şi apoi pornesc spre centrul oraşului pentru câteva ore de mers pe jos şi fotografii.

ora 13:00: Hotelul se află aproape de locaţia evenimentului de diseară, pe faleza oraşului, în zona Faliro. Pentru a ajunge de aici în centru e foarte simplu, trebuie doar să mă sui în tramvai şi în câteva zeci de minute sunt în piaţa principală, Syntagma, acolo unde se află celebrul Parlament Elen.

ora 13:40: Syntagma e plină de turişti şi localnici ieşiţi în pauza de prânz. Am timp de un scurt tur al pieţei înainte de a ajunge în faţa Parlamentului la ora fixa pentru a vedea schimbarea gărzii.

Syntagma e o atracţie importantă a Atenei, punctul zero al oraşului. Pe una dintre lăturile pieţei se află Parlamentul şi Mormantul Soldatului Necunoscut unde schimbarea gărzilor este un adevarat ritual şi în acelaşi timp un spectacol gratuit în aer liber. Pe latura opusă a pieţei Syntagma începe strada Ermou, inţesată cu magazine şi numai bună pentru un shopping intens la preţuri bune din ce am inteles.

ora 14:00: Deşi până acum 5 minute în faţa Parlamentului nu era nimeni mai ales datorită soarelui foarte puternic, în câteva zeci de secunde zona s-a umplut de turişti, toţi aşteptând cu aparate foto şi camere de luat vederi atracţia principală a pieţei la fiecare oră exactă: schimbarea gărzii la Parlament. Spectacolul este destul de scurt, însă "dansul" gărzilor e unic.

ora 14:15: Pornesc către Plaka, una dintre cele mai vizitate zone din oraş cu câteva sute de mii de turişti ce-i călca straduţele anual şi este o zona aflată sub stricta observaţie din partea autorităţilor, fiind în conservare. Este de altfel o zona în care vehiculele cu motor nu au acces, marea majoritate a străzilor fiind foarte înguste, însă asta nu împiedică zona să fie considerată cea mai "petrecareaţă" a oraşului. Aici vei găsi sute de localuri unde poţi mânca, bea sau dansa.

ora 15:20: Ajung la punctul principal de aţractie al oraşului, celebrul Acropole.

Cu o istorie remarcabilă şi în acelaşi timp zbuciumată, templele de pe Acropole atrag milioane de turişti anual ce vor să afle mai multe despre istoria Atenei şi despre arhitectura perioadei antice, chiar dacă o parte din sculpturile celebrelor temple sunt astăzi plasate în British Museum de unde guvernul elen încearcă să le recupereze pentru întregirea peisajului de pe Acropole. Imaginea oraşului de pe Acropole mi-a taiat rasuflarea, nu ţi-ai imagina vreodată că Atena este atât de mare!

ora 17:00: Înainte de a porni înapoi spre hotel, am timp să mai vizitez şi ceea ce a mai rămas în picioare din Templul lui Zeus Olimpianul aflat în apropiere de Piata Syntagma si Acropole. Un parc destul de întins cu ruine în faţa cărora toată lumea face fotografii după o plimbare în are liber.

ora 18:30: Ajuns înapoi la hotel, mă pregătesc pentru show, la ora 19:20 trebuie să fiu pe covorul roşu.

ora 19:20: La intrarea în sală se întinde un covor roşu cu o lungime de câţiva zeci de metri unde se înşiră zeci de fotografi, reporteri, camere foto şi video şi mai ales crema vedetelor industriei muzicale elene. Printre cei mai importanţi artişti ce vor urca pe scenă în această seară se numară Sakis Rouvas şi Despina Vandi, dar şi artişti internaţionali precum Mohombi sau T-Pain. După un şir lung de interviuri, intru în culisele spectacolului, unde toată lumea e "in priza".

Show-ul începe la ora 21:00, iar noi vom fi pe scena la 22:15. Până la intrarea în scenă am timp suficient de socializare cu alţi artişti în culise.

ora 21:00: În uralele publicului, începe show-ul! Toata lumea îşi ia locul în sală pâna la momentul în care trebuie să urce pe scenă.

ora 22:05: În curând e rândul nostru şi ne pregătim de show. Emoţiile sunt la ele acasă pentru toţi cei de faţă. Dar totul decurge perfect.

ora 22:20: WOW! A fost super tare şi reacţia publicului senzaţională! Vedeţi aici cum a fost, mi-e greu să descriu:

ora 00:00: The show is over but the show must go on! Pentru că mergem la afterparty! A fost o ieşire şi o experienţă pe cinste! Şi sper să se repete curând! Have FUN şi voi în vacanţe şi poate ajungeţi şi la Atena.

roton
roton
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod