Interviu. Paul Siserman: „Femeile sunt un concurent de temut al barbatilor in bucatarie“



- Multe persoane sustin ca barbatii sunt mai buni bucatari decat femeile. Care este opinia ta?

- Nu subestimez, si nu am facut-o niciodata, veleitaile de bucatar ale unei femei. Este o munca dura la care stiu ca si multe dintre femei fac fata. Drept urmare, se pare ca destinul mi-a harazit ca mare parte din personalul cu care am avut de-a face in bucatariile pe unde am ajuns sa fi fost feminin. Ma inteleg foarte bine cu personalul feminin din bucatarie si, oricat de mare ar fi tentatia sa spun ca barbatii ar avea ceva in plus fata de femei in domeniul culinar, nu pot sa afirm decat ca femeile sunt un concurent de temut al barbatilor in bucatarie.
Ca sa nu par un lingusitor, inchei spunand asa: in Japonia, nu exista femei bucatar.

- Ce ar trebui sa faca o persoana care nu este specializata in a gati, pentru a avea preparate de succes acasa?
- In urma atator emisiuni televizate, de succes, din Romania, se pare ca tot mai multi romani isi descopera placerea de a gati. Probabil, ne putem intoarce la un raspuns anterior in care vorbeam despre deconectare in momentul in care se gateste. Ca urmare, sunt sigur ca tot mai multi pasionati de gatit, neprofesionisti, incep sa se informeze din diferite surse in legatura cu ce trebuie sa faca pentru a avea succes in incercarile lor culinare.
Internetul si literatura de specialitate sunt cele mai bune surse de informare in acest domeniu. Dar, sa nu uitam faptul ca cel mai bun ingredient in realizarea unei retete de succes este pasiunea.

- Este postul Pastelui. Ce feluri de mancare putem prepara, astfel incat sa fie gustoase si sa nici nu ingrase?
- Daca tot este Postul Pastelui, si stiu ca multe dintre femei ar dori sa manance gustos, dar nici sa nu se ingrase, sa respecte si postul (deh, ce sa faci: cine mai poate intelege femeile), as putea avea cateva sugestii vis-à-vis de aceste doleante.
Aici am putea vorbi, in primul rand, de Ratatuille, Risotto cu Ciuperci, salate de cruditati, salate de fructe, combinatii de Tapioca, supe crème de mazare, praz, morcovi, etc.  

- Fiind si primavara, multe doamne se pregatesc de sezonul estival. Cateva tipsuri culinare de dieta, eventual repede de preparat?

- Daca vorbim despre o dieta, cel mai bine ar fi ca aceste persoane, inainte de a se apuca, sa consulte un nutritionist. Parerea mea despre diete generalizate este ca reprezinta o mare greseala, singurul sfat pe care l-as putea da ar fi acela de a nu pica in plasa anumitor personaje care, fara nicio pregatire in domeniu, dau sfaturi care pot face mai mult rau decat bine.
Ca si bucatar, in momentul in care o persoana apeleaza la mine, avand o dieta stabilita de un nutritionist, urmez sfaturile si folosesc ingredientele recomandate de medic.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod