Hercules, porcul cu vestă de poliţist

Are şase luni și poartă o vestă pe care scrie "Police". El e cea mai puternică armă împotriva unui stereotip social.
Hercules are şase luni și poartă o vestă pe care scrie "Police". Este foarte simpatic.

Convinsă că porcul este greșit prezentat în mentalul colectiv şi că de multe ori poliţiştii sunt numiţi "porci" deşi aplică legea cu profesionalism, Laura Lee, fotograf de nunți și de life style, a prezentat pe site-ul său, chicboutiquephotography.com, un eseu fotografic în care Hercules poartă o vestă de polițist. Ea vrea să demonstreze astfel că acest animal nu merită să fie jignit, la fel cum polițiștii corecți nu merită să fie făcuți "porci".
Este un protest ironic, prin care Laura afirmă că între porci și polițiști există, într-adevăr, multe asemănări, dar nu în sensul negativ la care mulţi sunt tentaţi să gândească.

În pofida reputaţiei lor peiorative, porcii sunt animale foarte inteligente, scrie ea. Sunt curioşi şi îndrăzneţi şi se spune că ar fi mai deştepţi decât câinii, ba, fără teama de a greşi, chiar şi decât unii oameni. Sunt animale sociabile, se ataşează de semenii şi de stăpânii lor.
Rareori sunt agresivi - reacţionează violent doar atunci când sunt provocaţi sau un membru al grupului este atacat, scrie Laura.

Există multe relatări despre porci care le-au salvat viaţa unor oameni, în diferite circumstanţe, printre care una despre un porc care a salvat un băiat de la înec şi un altul care şi-a scos stăpânul dintr-o groapă cu noroi. Acești porci sunt eroi, au salvat vieți, așa cum fac și polițiștii. "Nu în ultimul rând, porcii sunt animale puternice, au amintiri și sunt loiali.
Gândește-te la asta de fiecare dată când vrei să-i spui unui polițist că e porc, pentru că atunci de fapt îi spui că e puternic, inteligent, pașnic și protector"
, precizează Laura.

Iniţiativa sa prin care îşi propune să combată ofensele la adresa poliţiştilor a devenit virală, fiind preluată şi de Bored Panda.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
17 August 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod