Gângănii simpatice: 30 de imagini care te fac să vezi altfel insectele

Un fotograf specializat în imagini macro ne dezvăluie o lume minusculă pe care nu o cunoaștem suficient. Personajele sale sunt insectele.
De cele mai multe ori ne scot din sărite sau ne sperie. Fie că e vorba de "sportivele" lăcuste sau de harnicii țesători pe care nimeni nu-i primește în casă, păianjenii, de multe ori insectele nu sfârșesc bine după contactul cu noi, oamenii; le înghesuim repejor în categoria "gângănii" și în cel mai bun caz le azvârlim cât colo, disperați să le scoatem din mediul nostru.

Dar fără insecte, lumea noastră n-ar mai exista. Aceste creaturi mărunte își au menirea lor și continuă să facă lucruri de care noi avem nevoie, precum procesul fundamental al polenizării, dar și lucruri mai puțin plăcute, când distrug culturile agricole.
Cercetătorii încă le studiază cu atenție și descoperă lucruri interesante.

Jimmy Reid, un fotograf scoțian specializat în tehnica macro, este fascinat de insecte. El le prezintă pe Facebook într-o serie de portrete pline de culoare, dându-ne posibilitatea de a le vedea altfel. Cine știa că musca au ochi atât de frumoși sau că buburuzele au bărbie? - notează Bored Panda.

Fie că le detestăm sau le urâm, insectele pozate de Reid ne arată că și aceste creaturi au frumusețea lor.
Mai ales dacă nu le vezi în casă, ci în aceste imagini pline de culoare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod