Frig de-ţi crapă ochii: Cum e iarna în Siberia, la minus 62 de grade Celsius

Într-un sat din Siberia, considerat cea mai friguroasă localitate din lume, temperaturile au coborât până la minus 62 de grade Celsius.
Cei care se plâng când e frig afară ar trebui să se gândească de două ori: în Oimiakon, elevii merg la şcoală deşi termometrele indică -52 de grade Celsius. Aceasta este cea mai friguroasă localitate din lume, iar recent temperaturile au scăzut aici până la -62 de grade.

Fotograful Amos Chapple a fost acolo pentru a vedea cum se desfăşoară viaţa la "polul frigului". "Purtam nişte pantaloni subţiri când am ieşit prima oară la -47 de grade. Îmi amintesc că am simţit cum îmi intră frigul în oase, iar cealaltă surpriză a fost că mi-a îngheţat saliva pe buze", a spus Chapple.

De data aceasta, gerul a atins un nou record, dovadă şi imaginea care a făcut înconjurul lumii, în care o tânără are pleoapele şi genele încheţate.
Staţia meteo locală a înregistrat -59 de grade, dar un termometru electronic a indicat -62 de grade şi a încetat să mai funcţioneze după ce a atins acest prag, relatează Bored Panda. Localnicii susţin că afară au fost chiar şi -68 de grade Celsius.

Între 1920 şi 1930, Oimiakon era un popas pentru populaţiile nomade care veneau aici să se aprovizioneze cu apă de la izvoarele termale din zonă. În încercarea de a le face să se stabilească aici, autorităţile sovietice au transformat Oimiakon într-o localitate permanentă.
Ultimul record de temperatură redusă datează din 1933, când aici s-au înregistrat -67,7 grade Celsius, cea mai scăzută valoare termică din emisfera nordică.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
16 Ianuarie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod