Smallfoot: o animaţie amuzantă, dar şi cu mesaj relevant

Smallfoot: o animaţie amuzantă, dar şi cu mesaj relevant

Filmul pentru mari şi mici poate fi văzut de astăzi în cinematografele din toată ţara
Într-o perioadă în care cinematografele sunt asaltate de o avalanşă de animaţii gata să recicleze poveşti ultracunoscute, Smallfoot este o schimbare de registru şi o ocazie mai mult decât binevenită să mergi la cinema cu întreaga familie.

Filmul, despre o comunitate de yeti luată pe nepregătite de apariţia unui legendar smallfoot (adică un om), îi va amuza pe copii, în timp ce le arată puterea adevărului şi a cunoaşterii. Iar adulţii vor aprecia cu siguranţă mesajul ce omagiază toleranţa şi acceptarea celuilalt.
Iată mai jos de ce ţi-ar putea plăcea aventura de pe cel mai înalt pisc al munţilor Himalaya.

Spunem de la început că vizionarea în versiune dublată ne-a determinat să credem că există speranţă pentru dublaj în română. Credem în continuare că vocile originale sunt cele mai importante (până la urmă acei actori s-au pregătit luni, uneori chiar ani pentru roluri) şi că dublajul are doar un avantaj funcţional, acela ca filmul să fie înţeles şi de către copiii mici. Dar dublajul lui Smallfoot, cu Ionuţ Ionescu şi Smiley în rolurile principale, a fost chiar o experienţă plăcută.

Încă din primele minute ale filmului îl cunoaştem pe Migo (Ionuţ Ionescu), un tânăr yeti care de-abia aşteaptă să preia de la tatăl său dificila şi dureroasa, dar importanta sarcină de a trezi soarele catapultându-se în fiecare dimineaţă, cu creştetul înainte, într-un ditamai gong de metal.
Comunitatea sa izolată trăieşte respectând întocmai legile dăltuite în multitudinea de pietre ce formează mantia liderului tribului, impozantul Păstrător al pietrelor (Gabi Costin). Cum pe una dintre acestea se precizează clar că Smallfoot (adică omul) nu există, Migo nu îşi va crede ochilor când, în urma unei aventuri, dă cu ochii cu un pilot de avion prăbuşit în munţi. Migo le va dezvălui semenilor săi extraordinara descoperire, dar spre marea sa uimirea va fi urgent alungat din comunitate, act ce-l va determina să găseasca dovada că smallfoot chiar există.
 

Citeste mai mult pe Cinemagia.ro 

26 Octombrie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod