Serialul „Alex Rider“, cu Ana Ularu în distribuție, în premieră la AXN de astăzi

„Alex Rider“, un serial thriller cu spioni, va avea premiera pe micul ecran în România astăzi. În fiecare marți, de la ora 23:00, fanii genului vor putea urmări povestea lui Alex Rider, un adolescent londonez care a fost instruit încă din copilărie, fără să-și dea seama, pentru lumea periculoasă a spionajului.

Cu chipul său nevinovat și cu preocupările tipice vârstei, Alex Rider pare un licean obișnuit, fără grija zilei de mâine. Însă acest portret e doar o aparență - foarte curând, el se trezește atras în vâltoarea unor evenimente care îi vor declanșa instinctele și toate aptitudinile de care dispune.

Nevoit să investigheze moartea unchiului său și să afle ce legătură are acest eveniment cu asasinarea a doi miliardari, Alex acceptă fără tragere de inimă să-și asume o nouă identitate și să fie introdus sub acoperire într-un internat izolat, în munți, numit Point Blanc.

Situat undeva pe crestele Alpilor francezi, Point Blanc se promovează ca fiind un loc unde adolescenții cu probleme care provin din familii extrem de bogate sunt aduși pe calea cea bună. Undeva acolo, i s-a spus, va afla cine l-a ucis pe unchiul său. Conștient că departamentul secret din cadrul MI6 pentru care lucrează se folosește de el, Alex nu mai poate avea încredere în nimeni. Iar odată ajuns la Point Blanc, totul se reduce la supraviețuirea într-un sistem apăsător, în care elevii nestăpâniți sunt transformați astfel încât să nu se mai revolte. Curând, îi va veni rândul și lui să intre în acest proces de supunere, iar Alex va trebui să-și folosească inteligența și aptitudinile pentru a afla ce ascunde misterioasa academie condusă de un director sinistru, Doctor Greif.

Pe măsură ce investigaţia lui Alex continuă, devine clar că studenții sunt, de fapt, subiecții unui plan tulburător, pe care tânărul va trebui să-l oprească, chiar cu riscul propriei vieți. Pericolul îl amenință la fiecare pas, iar limita dintre dușmani și aliați este tot timpul neclară, astfel că Alex Rider, asemenea lui James Bond, se bazează pe toate aptitudinile sale în lupta pentru salvarea lumii.



Point Blanc va reprezenta un element de interes pentru fanii din România întrucât unele dintre cele mai palpitante scene din serial au loc la celebra academie si au fost filmate la cota 2000, în Munții Bucegi.  

Otto Farrant ("Mrs. Wilson", "Salmon Fishing in the Yemen") interpretează credibil rolul lui Alex, puștiul cu chip inocent, dar înzestrat cu aptitudinile unui spion. Din distribuție mai fac parte Brenock O’Connor ("Game of Thrones", "Living the Dream"), Ronke Adéko ("Doctor Who", "Been So Long"), Stephen Dillane ("Game of Thrones", "The Hours") și Vicky McClure ("Line of Duty", "The Replacement").

Ana Ularu în rolul maleficei Eva Stellenbosch


Un rol important în serialul care a fost filmat și în România îi revine actriței românce Ana Ularu. Fanii o vor vedea în rolul Evei Stellenbosch, decanul Point Blanc şi, poate, cea mai mare amenințare pentru Alex Rider.

Eva Stellenbosch este mâna dreaptă a doctorului Greif, este vicleană și aproape la fel de periculoasă precum "maestrul" ei. Un psiholog genial care a lucrat cot la cot cu Greif în Africa de Sud și care a fost acuzată de practici neortodoxe, printre care supunerea unor subiecți umani la terori psihologice greu de descris. O expertă în a scoate la suprafață cele mai ascunse secrete și dorințe, ea are rolul de a înlătura toate mecanismele de apărare ale studenților Point Blanc pentru a înțelege cine sunt cu adevărat, astfel încât să își poată pune în aplicare planul.

Folosind tema actuală a infiltrării spionajului rus în Marea Britanie, "Alex Rider" are toate ingredientele filmelor de spionaj: urmăriri, scene de luptă, suspans, intrigi și răsturnări de situație. Rezultatul este un thriller în stil James Bond care îi va atrage mai degrabă pe adolescenți, numai bun pentru a-i cupla la realitatea actuală a unei lumi în continuă schimbare, în care securitatea națională intră deseori în conflict cu libertatea individuală.

Serialul este bazat pe volumul "Point Blanc", cea de-a doua carte din seria omonimă scrisă de Anthony Horowitz, care a fost vândută în peste 20 milioane de exemplare la nivel global. Anthony Horowitz, autorul francizei, este și producător executiv alături de Jill Green (Foyle’s War) și Eve Gutierrez (Vexed).

Cu un scenariu semnat de Guy Burt ("The Borgias") și regizat de Andreas Prochaska și Christopher Smith, serialul "Alex Rider" are opt episoade și va fi difuzat în România de AXN în fiecare marți, de la ora 23:00.

 

Foto: @2020 Sony Pictures Entertainment

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod