Recomandarea Cinemagia: Reîntoarcerea la Outlander. De ce îl recomandăm în izolare

Şase motive pentru care serialul Starz ţi-ar putea distrage atenţia în vremea pandemiei

Au trecut aproape cinci ani şi jumătate de când am recomandat prima oară Outlander/Străina, serialul Starz disponibil şi pe platforma Netflix, iar zilele trecute l-am inclus într-o listă de propuneri de seriale dramatice numai bune de distras atenţia în vremuri de pandemie. Cum am ajuns la zi cu episoadele celui de-al cincilea sezon, ne-am dat seama că povestea de dragoste a englezoaicei Claire şi a scoţianului Jamie, despărţiţi de două secole, are şase calităţi care o fac companionul desăvârşit în aceste săptămâni încercate.

Distanţa în timp

 

Sigur, ţi-ai putea ocupa vremea cu toate filmele şi serialele realizate vreodată despre epidemii care mai de care mai ucigătoare.

Chiar şi noi am publicat o listă cu 14 astfel de titluri, dar cu siguranţă unii dintre cititori vor prefera un serial cu un mesaj pozitiv, cumva suspendat în propriul timp, la distanţă de tot ce ne apasă acum. Exact aşa este Outlander, cu povestea sa despre Claire (Caitriona Balfe), infirmiera engleză din anii '40 teleportată ca prin minune în Scoţia secolului 18 după atingerea unor pietre cu puteri magice. Deşi eroinei nu-i lipsesc deloc aventurile extreme, serialul are un ritm pe cât de acaparant, pe atât de liniştitor.

Apologia cunoaşterii

 

În primul episod al serialului o vedem pe Claire ajungând în Scoţia anului 1743, exact în mijlocul unei bătălii pe viaţă şi pe moarte dintre scoţieni şi armata engleză.

Capturată urgent de localnici, Claire este ameninţată cu spânzurătoarea pentru că ar spiona pentru Anglia. Doar că ea reuşeşte, graţie cunoştinţelor de medicină, să se facă indispensabilă. Este o temă recurentă în serial (în sezonul cinci o vedem pe Claire încercând să obţină penicilină, cu 170 de ani înainte ca ea să fie descoperită de medicul Andrew Fleming) şi această temă are bătaie chiar şi în zilele noastre bântuite de zvonistica de pe facebook. Citește continuarea pe cinemagia.ro

9 Aprilie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod