Recomandarea Cinemagia. Rambo: seria-cult extrem de violentă, ce a reușit să pledeze contra violenței

Rambo și-a câștigat gloria omorând în diverse moduri eroii negativi. Execuțiile nemiloase, sălbatice, capcanele au traversat întreaga serie de filme
Sylvester Stallone şi-a clădit prin forţe proprii una dintre cele mai solide şi respectabile cariere de la Hollywood şi a influenţat considerabil cultura populară modernă prin multe dintre personajele lui iconice. Rambo este un astfel de personaj. Stallone a dezvoltat traiectoria eroului cult John Rambo, creat de canadianul David Morrell, un adevărat maestru al romanelor de acţiune şi conspiraţie.

First Blood deschidea în 1982 o franciză în care Sylvester Stallone portretiza eroul american de război și pe acel „angry white man”, bărbatul alb furios american, de condiție modestă, care considera că societatea actuală i-a luat anumite drepturi, care dorește să i se restituie aceste drepturi și să recâștige dominația în viața și în țara lui.


First Blood/Rambo I a fost considerat una dintre producțiile definitorii ale postmodernismului în cinema. Filmul aborda un subiect sensibil, acela al modului în care Statele Unite şi-a tratat, la un moment dat, veteranii de război. Au urmat Rambo II, plasat în teatrul de război din Vietnam, apoi Rambo III - plasat în războiul din Afghanistan dintre ruşii „răi” şi afganii „buni”. Rambo IV (2008) relua imaginea eroului militar, din nou în luptă cu o dictatură malefică - cea din Birmania zilelor noastre.
Anul trecut se lansa Rambo: Last Blood, în care emblematicul erou Rambo ducea o ultimă luptă, lăsând în urmă producțiile cu substrat politic care l-au consacrat pentru o temă actuală, a delincvenței transfrontaliere și răpirilor. În Rambo: Ultima luptă, eroul-cult declară război unui cartel mexican ce se ocupă cu traficul de carne vie, pentru a o elibera pe adolescenta față de care are sentimente paterne. Execuțiile nemiloase, sălbatice, capcanele, tuneluri subterane în care sunt vânați băieții răi sunt în linia seriei care l-a consacrat pe Sylvester Stallone.
În Last Blood execuțiile sunt la fel de sălbatice și imaginative ca în restul seriei. Citește continuarea pe Cinemagia.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod