Recomandarea Cinemagia: Lecții de viață pe timp de criză. Filme pe care să le vezi miercuri seară la TV

Recomandarea Cinemagia: Lecții de viață pe timp de criză. Filme pe care să le vezi miercuri la TV

În aceste vremuri de izolare la domiciliu, Cinemagia încearcă să vadă partea plină a paharului - anume seri în familie, în fața micului ecran, mai ales că putem învăța câte ceva din producțiile difuzate la TV pentru a face față mai bine situației de criză în care ne aflăm.
Filmul Chocolat, programat seara aceasta, ne aduce aminte că ne putem bucura de micile plăceri ale vieții, chiar și în izolare. O muzică bună, un film, o carte și chiar o tabletă de ciocolată pot aduce un strop de magie în viețile noastre. Pe de altă parte, Prințul mareelor ne învață că este o calitate aceea de a avea capacitatea de a ne recunoaste slăbiciunile, de a ne fi frică, de a ne exprima durerea, de a ne arătă vulnerabili. Să ne temem de coronavirus e o emoție reglatoare - ne ajută să ne modelăm comportamentul în conformitate cu recomandările guvernanților.
Barbarella, pe de altă parte, ne oferă porția de râs și ireverențiozitate care să ne mai detensioneze.

Iată cele mai interesante titluri care se difuzează pe micul ecran diseară. Puteți consulta programul complet al micului ecran accesând rubrica dedicată de pe cinemagia.ro

Barbarella (1968) - miercuri, 25 martie, ora 17:40, Cinemax 2


Personajul principal, Barbarella (Jane Fonda), este o exploratoare intergalactică super-sexy ce conduce o navă spațială roz cu sâni. Trimisă pentru salvarea universului într-o constelație de la marginea Universului, ea descoperă activitatea sexuală ce fusese abolită de pe Pământ, fiind considerată un mijloc primitiv de reproducere.
Astfel, toți cei care o ajută în vreun fel, tineri sau bătrâni, frumoși sau urâți, primesc ca recompensă o partidă de sex.

Prințul mareelor/The Prince of Tides (1991) - miercuri, 25 martie, ora 18:50, CineMAX


Prințul mareelor, adaptare cinematografică a romanului semnat de Pat Conroy, este considerat cel mai bun film realizat de Barbra Streisand, cu atât mai mult cu cât beneficiază de interpretarea excepțională a lui Nick Nolte, răsplătită cu un Glob de Aur. „Ţine-mã în braţe, simt că mor”, îi spune Lowenstein, personajul Barbarei Streisand, la despărţire iubitului ei, într-o poveste de iubire imposibilă.
Lowenstein este un prestigios psihiatru, care nu se teme să se arate vulnerabilă, să își exprime liber durerea. 

Citește continuarea pe cinemagia.ro


25 Martie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod