Recomandarea Cinemagia: La Peste/The Hand of Garduna, pe canalul Epic Drama

Un thriller istoric plasat în Spania secolului XVI, cu un protagonist de calibrul lui William of Baskerville din celebrul roman și - apoi - film Numele trandafirului
Filmul polițist istoric este ceva rar pe micul ecran, așa că am primit cu mare interes informația că serialul spaniol La peste/The Hand of Garduna, o drama polițistă plasată în Spania secolului XVI, este difuzat  joia (22.45) și în reluare sâmbăta (de la ora 22), de către canalul Epic Drama.

Serialul are ca personaj central un om înaintea timpului său, Mateo (Pablo Molinero), pe care l-am asemănat cu eroul central din celebrul roman Numele trandafirului. Mateo este un vizionar, inteligent.
cinstit, curajos, carismatic și cult. Un om înaintea timpului său, care va demara o anchetă pe fondul Spaniei măcinate de ciumă. La Peste a avut un număr uriaș de vizionări la debutul în țara de baștină, în 2017, fiind și selectat la Festivalul de Film de la San Sebastian (în afara competiției).

Presa străină a elogiat La Peste/The Hand of Garduna, numind serialul „o poveste polițistă de calibru, într-o atmosferă de misticism și de haos: cu mănăstiri și bordeluri, închisori ca niște ascunzători, spitale ca niște cimitire”..

Este finalul de secol XVI și perioada timpurie a Imperiului Habsburgic în Spania.
Țara este paralizată de ciumă – cea de-a doua epidemie de ciumă care a bântuit Europa acelor vremuri, ce va omorî în cele din urmă nu mai puțin de jumătate de milion de suflete numai în sudul Spaniei. În timpul acestei epidemii, un fost soldat (Mateo) se întoarce la Sevilia, pentru a-și respecta cuvântul dat, anume de a descoperi și de a salva pe Valerio, fiul unui prieten defunct, German. Citește continuarea pe Cinemagia.ro
 
 
13 Mai 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod