Cinemagia

Recomandarea Cinemagia: Cel mai bun film al secolului XXI, alături de filme clasice, sâmbătă la TV

Ce moment mai bun decât acesta de criză, pentru a ni se aminti că „La vita è bella”?
Un film ne poate oferi inspirația de care avem nevoie pentru a ne mobiliza și a reuși. În aceste momente de criză sanitară mondială, o întoarcere spre micul ecran poate fi o cale de evadare dintr-un cotidian anxiogen și un mod de a ne crește moralul.

Iată care sunt cele mai interesante producții programate pe micul ecran sâmbătă:


Paramount Channel difuzează sâmbătă, 28 martie, de la ora 15:15, clasicul Viața e frumoasă/La vita è bella (1997), de Roberto Benigni. Ce moment mai bun decât acesta de criză, pentru a ni se aminti că „La vita è bella”? Filmul spune o poveste minunată care arată până unde ar merge un tată ca să-și protejeze fiul de ororile și realitățile războiului.
El își folosește dragostea și imaginația pentru a crea o lume plină de frumos și speranță, așa încât copilul lui să nu trăiască realitățile întunecate care se întâmplă în jurul lui.

Pe de altă parte, TV1000 difuzează sâmbătă, de la 16:25, Orele/The Hours (2002). Deciziile definitive sunt o parte esenţială din The Hours, una dintre cele mai bune ecranizări din toate timpurile, după romanul omonim premiat cu Pulitzer. Nicole Kidman a fost premiată cu Oscar pentru rolul Virginiei Woolf, care se luptă cu demonii interiori în timp ce scrie Doamna Dalloway, carte ce va schimba destinele unor alte personaje, în trei perioade de timp diferite.
Din distribuţia extrem de lăudată fac parte și Meryl Streep, Julianne Moore, Toni Colette, Claire Danes, Ed Harris şi Miranda Richardson.

Cel mai bun film al secolului XXI, votat de cititorii și criticii de film ai publicației The Guardian se difuzează sâmbătă, 28 martie, de la ora 01:20, la HBO. There Will Be Blood, parabola tragică a lui Paul Thomas Anderson despre o societate dependentă de petrol şi de bani, alimentată de imaginea în prim plan a unui zelos Daniel Day-Lewis, a fost votată ca fiind cel mai bun film al secolului XXI.
Citește continuarea pe cinemagia.ro!
4 Aprilie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod