Oscar

Iată actorii nominalizaţi la Oscar 2018: Cine va câştiga?

Actor în rol principal: Timothee Chalamet (Call Me By Your Name - filmul rulează în cinematografe)

„La doar 22 de ani, Timothee  Chalamet primeşte o mult meritată nominalizare la Oscar pentru rolul puştiului care iubeşte şi suferă, se împotriveşte şi cedează, caută şi descoperă, fuge şi se întoarce într-o experienţă care îl schimbă din temelii”, scria Cinemagia la data lansării în cinematografe a filmului Call Me By Your Name.
În vara lui 1983, în nordul Italiei, Elio Perlman (Timothée Chalamet), un tânăr americano-italian de 17 ani, locuieşte în vila familiei, care datează din secolul XVII, transcriind şi cântând muzică clasică. Într-o bună zi, Oliver (Armie Hammer), un american şarmant, care lucrează ca stagiar pentru a-şi lua doctoratul, soseşte la vilă pentru a-l ajuta pe tatăl lui Elio pe perioada verii.

În mijlocul unei splendori naturale scăldate de soarele meridional, Elio şi Oliver descoperă frumuseţea ameţitoare a primei iubiri, care va creşte de-a lungul acestei veri, schimbându-le viaţa  pentru totdeauna. O mare parte a poveştii este consacrată ezitărilor care au loc între Elio şi Oliver înainte ca relaţia lor să devină fizică.
„Strigă-mă pe numele tău”, în regia lui Luca Guadagnino, este inspirat după romanul de succes al lui André Aciman. Faimoasa secvenţă cu piersica din roman arată cum este utilizat erotismul în film pentru a ilumina vieţile interioare ale personajelor.
„Ceea ce trăieşte Elio în secvenţa respectivă este o combinaţie între dorul pe care-l simţea pentru Oliver şi incapacitatea lui de a-şi stăpâni, la 17 ani, energia sexuală debordantă”, susţine actorul Timothée Chalamet, marea revelație a filmului.


Actor în rol principal: Daniel Day-Lewis (Phantom Thread – filmul rulează în cinematografe)

Daniel Day-Lewis este celebrul designer Reynolds Woodcock în filmul Firul fantomă. Actorul este al treilea favorit la premiul Oscar cu acest rol, în viziunea experților în predicții Oscar.
„Tipicar şi egoist, irascibil şi nevrotic, Woodstock creează, înconjurat de o armată de croitorese şi cusătorese, rochii pentru celebrităţile şi aristocraţia Angliei.

În reşedinţa somptuoasă se poartă ca un rege şi, celibatar convins, acceptă sporadic compania feminină a unor "muze", de care scapă imediat ce nu-i mai sunt pe plac sau nu-i mai suportă hachiţele. Totul se schimbă când, într-o călătorie la ţară, o întâlneşte pe Alma (Vicky Krieps), a cărei frumuseţe imperfectă îl fascinează”, scria Cinemagia la data lansării filmului în cinematografele noastre.

24 Februarie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod