Bradley Cooper este „Lunetistul American”, din 23 ianuarie pe marile ecrane

Regizorul Clint Eastwood aduce, din 23 ianuarie, în cinematografe „Lunetistul American”, un film cu Bradley Cooper în rolul lui Chris Kyle, cel mai eficient lunetist din istoria militară a S.U.A. Însă există mult mai multe lucruri de descoperit despre acest soldat american, în afară de abilităţile care l-au transformat în erou.
Chris Kyle, membru al trupelor SEAL, e trimis în Irak cu o singură misiune, aceea de a-i proteja pe fraţii săi de arme. Acurateţea ţintei sale salvează nenumărate vieţi pe câmpul de luptă şi, pe măsură ce se  duce vestea acţiunilor sale pline de vitejie, el dobândeşte porecla „Legenda”.

Dar reputaţia sa creşte şi dincolo de liniile inamice, ceea ce face ca pe capul lui să fie pus un preţ mare şi să devină ţinta principală a insurgenţilor. În plus, Chris se mai confruntă şi cu o altfel de luptă acasă: străduinţa de a fi un soţ şi un tată bun de la celălalt capăt al lumii.
 

În ciuda pericolelor şi a modului în care asta îi afectează familia, Chris merge de patru ori în misiune în Irak, devenind o personificare a crezului celor din trupele SEAL: „să nu laşi pe nimeni în urmă”. Dar, când revine la soţia sa Taya Renae Kyle (Sienna Miller) şi la copii, Chris realizează că, de fapt, războiul este cel pe care nu-l poate lăsa în urmă.

De două ori nominalizat la Premiul Oscar, pentru rolurile din „Scenariu pentru happy-end” şi „Ţeapă în stil american”, Cooper este protagonistul filmului în care joacă alături de Sienna Miller („Fata” de la HBO), Jake McDorman, Luke Grimes, Navid Negahban şi Keir O’Donnell.

Câştigător al Premiului Oscar, Clint Eastwood („O fată de milioane”, „Necruţătorul”) a regizat „Lunetistul american” după un scenariu scris de Jason Hall, pornind de la o carte de Chris Kyle, cu Scott McEwan şi Jim DeFelice.
Autobiografia a fost un bestseller, care a stat 18 săptămâni pe lista de bestselleruri din New York Times, dintre care 13, pe primul loc.

Filmul este produs de Eastwood, Robert Lorentz, Andrew Lazar, Bradley Cooper şi Peter Morgan. Tim Moore, Jason Hall, Sheroum Kim, Steve Mnuchin şi Bruce Berman au fost producători executivi.
Echipa lui Eastwood îi mai include şi pe directorul de imagine, nominalizat la Oscar Tom Stern („Schimbul”), pe designerul de producţie nominalizat la Oscar, James J. Murakami („Schimbul”) şi designerul de producţie Charisse Cardenas, pe editorul laureat al Premiului Oscar Joel Cox („Necruţătorul”) şi pe editorul Gary D.
Roach, precum şi pe designerul de costume Doborah Hopper.

În premieră pe marile ecrane din lume începând cu 25 decembrie 2014, „Lunetistul American” este o producţie Warner Bros. Pictures, în asociere cu Village Roadshow Pictures şi va fi distribuit internaţional de Warner Bros. Pictures, o companie Warner Bros. Entertainment, iar de Village Roadshow Pictures în anumite teritorii. În România, filmul are premiera pe 23 ianuarie 2015.
22 Ianuarie 2015
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod