5 filme cu Robert de Niro pe care trebuie să le vezi

Unul dintre cei mai mari actori ai timpurilor noastre, un munte de talent, un actor carismatic, care a făcut roluri de excepție de-a lungul carierei sale.
Robert de Niro a jucat în peste 80 de filme și este actorul nostru preferat, dar să știți că nu ne-a fost ușor să alegem numai cinci filme pe care să vi le recomandăm.
 

Joker

 
Filmul spune povestea Arthur Fleck (Joaquin Phoenix), angajat drept clovn. Trecut de 40 de ani, acesta locuiește într-un apartament modest împreună cu mama lui în vârstă și senilă. La rândul lui, el suferă de o afecțiune neurologică, din cauza căreia - în momentele de tensiune - începe să râdă isteric. Nu se poate controla. Arthur speră să devină comediant de stand up iar visul lui cel mare este să fie invitat în talk-show-ul lui Murray Franklin (Robert De Niro), în care vede un model, ba chiar o figură paternă, pe care aproape îl venerează. 
 

The Godfather

 
Trilogia The Godfather spune povestea unei familii mafiote din New York. Ascensiune, decădere și iar ascensiune, acțiunea oglindește aproape 80 de istorie mafiotă a clanului. De Niro a interpretat rolul tănărului Don Vito Corleone, interpretare care i-a adus primul premiu al Academiei pentru Cel mai bun actor în rol secundar.   
 

Guilty by Suspicion

 
Robert De Niro joacă rolul lui David Merrill, un cineast american care, după ce cunoaște succesul în Europa, se întoarce la Hollywood. Revenirea nu e deloc așa cum se aștepta. Prietenii și colegii trăiesc sub teroarea guvernului, care caută prezumptivi comuniști; iar simpla bănuială este suficientă pentru ca suspecții sa fie declarați vinovați. El asistă neputincios la denunțări incredibile; familii care se despart, cariere se distrug, totul ca efect al listei negre. Când cade și el în dizgrație și refuză să-și incrimineze cunoscuții, este trecut pe lista neagră. Filmul poate fi văzut marți, 7 iulie, la ora 22.00, pe TV 1000.
 

The Irishman

 
Robert De Niro, Al Pacino și Joe Pesci joacă împreună în povestea despre crima organizată din America de după cel de-al Doilea Război Mondial, văzută prin ochii veteranului de război Frank Sheeran, escroc și asasin plătit care a lucrat pentru unele dintre cele mai cunoscute personaje ale secolului XX.  

Taxi Driver

 
Robert de Niro este Travis Bickle, șofer de taxi, un veteran al războiului din Vietnam, care suferă de insomnie și își petrece nopțile la volanul unui taxi, străbătând străzile New York-ului. Ceea ce vedem din oraș ni se arată prin parbrizul taxiului lui. 
 
 
6 Iulie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod