10 noi filme cu eroine sau cu distribuție preponderent feminină. Unde și când le vedem

Filmele cu eroine în prim plan sau cu distribuție majoritar feminină se fac din ce în ce mai consecvent la Holywood, pentru înlăturarea discriminării de gen într-o industrie unde bărbații primeau roluri principale.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii trecem în revistă zece producții cu distribuţie majoritar feminină ori cu o femeie cap de afiş, producţii ce se lansează anul acesta în cinematografele noastre.
 

Captain Marvel

din 8 martie 2019 în cinematgrafele din toată țara
„Captain Marvel este fără îndoială un film feminist şi nu doar pentru că are în centrul atenţiei o supereroină. Şi modul cum sunt gândite personajele masculine contează pentru a înclina balanţa. Când nu se mulţumesc cu rolul de aghiotanţi mai mult sau mai puţin irelevanţi în luptă, bărbaţii din Captain Marvel sunt superficiali şi mincinoşi, obsedaţi de putere şi de răzbunare.

În comparaţie, Carol Denvers/Captain Marvel pare gata să rezolve toate situaţiile”, scria Cinemagia odată cu lansarea de Ziua Femeii a filmului.  Acțiunea noului film „Captain Marvel” are loc în 1995, când Carol Danvers (Brie Larson), fost pilot în U.S. Air Force, devine unul dintre cei mai puternici eroi ai galaxiei.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod