10 filme pe care merită să le revezi de mai multe ori

de Gloria Sauciuc, 9 Decembrie 2017Life of Pi (2012)

Conţinutul de fond al subiectului este relaţia omului cu divinitatea.  Câtă vreme capodopera lui Tarkovski, celebrul "Stalker" (1979), la care ne-am referit anterior era un veritabil film biblic, "Life of Pi" rămâne mai degrabă la nivelul unui simplu  „studiu de caz" - iar comparaţia devine cu atât mai relevantă cu cât, dacă Tarkovski atinsese acele profunzimi filmând în cheia cea mai economic-realistă, Lee se rezumă la o schiţă de fond mult amplificată prin imageria debordantă şi, desigur, folosirea fără oprelişti a efectelor speciale şi vizuale (regizorul Ang Lee îşi dezvoltă relaţia cu mediul înconjurător, transformând întregul decor oceanic într-un personaj viu, mobil, multicolor şi expresiv - o altă performanţă a efectelor speciale).

Filmul Life of Pi (2012) este de admirat mai degrabă pentru că a încercat, şi parţial a şi reuşit, să ne spună câteva cuvinte despre Dumnezeu folosind un om şi un tigru.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • filip pe 15 Dec 2017, 17:52
  Niciunul..

  .. din cele 10 nu aș mai dori să revăd. unele sunt chiar o prostie și mi pare rău că mi-am pierdut timpul cu ele.filme slabe propuse de un amator mai entuziast.

  0
  2

 • Bibi pe 10 Dec 2017, 07:10
  Comentariu

  Putea avea loc aici si "Australia" cu Hugh Jackman si Nicole Kidman sau chiar "Arn, ultimul templier" dar mai sunt si altele care puteau lua locul fara probleme celor enumerate aici.

  2
  2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod