10 filme pe care merită să le revezi de mai multe ori

de Gloria Sauciuc, 9 Decembrie 2017Schindler’s List  (1993)

Drama lui Steven Spielberg este o reprezentare a răului numit Holocaust. În mod neabătut, el spune povestea lui Oskar Schindler (Liam Neeson), un om de afaceri german care încearcă să salveze viețile evreilor polonezi dându-le locuri de muncă în fabrica sa. Ralph Fiennes portretizrază inamicul lui Schindler, Amon Goth, un locotenent SS sadic, care nu are nici o remușcare privind uciderea cu brutalitate a unor oameni nevinovați.
„Lista lui Schindler” arată o mulțime de lucruri îngrozitoare și oribile care au avut loc în timpul Holocaustului, subliniind modul în care evreii au fost depersonalizaţi și trataţi ca și cum viața lor nu avea nicio valoare.
Senzaţia de documentar, combinată cu o recreere de maestru a timpul și locului, ne face să ne simţim ca şi cum am fi în mod direct martorii celei mai negre perioade din istoria lumii. O scenă cu evrei înfricoșați, realizând că tocmai au fost blocaţi într-o cameră de gazare sugerează pregnant răul omniprezent care a fost în spatele Holocaustului. Știind că acest eveniment s-a întâmplat cu adevărat și că atât de mulți oameni au fost uciși este mai înfricoşător decât orice ficţiune horror creată vreodată.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • filip pe 15 Dec 2017, 17:52
  Niciunul..

  .. din cele 10 nu aș mai dori să revăd. unele sunt chiar o prostie și mi pare rău că mi-am pierdut timpul cu ele.filme slabe propuse de un amator mai entuziast.

  0
  2

 • Bibi pe 10 Dec 2017, 07:10
  Comentariu

  Putea avea loc aici si "Australia" cu Hugh Jackman si Nicole Kidman sau chiar "Arn, ultimul templier" dar mai sunt si altele care puteau lua locul fara probleme celor enumerate aici.

  2
  2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod