filme epidemie

10 filme despre pandemii pe care să le vezi în timpul carantinei COVID-19

Poate părea greșit să urmărești tocmai acum, în plină pandemie, filme pe această temă. Dar e un mod de a căpăta încredere și de a înțelege că ceea ce trăiești acum e nimic – se poate și mai rău!
Izolati in confortul locuintelor noastre, suntem nevoiti sa stam la distanta unii de altii pentru a opri raspandirea noului coronavirus. In aceste conditii, cel mai bun mod de relaxare raman serviciile de streamig. Si oricat am incerca sa ne desprindem de realitatea anormala in care ne-am trezit, exista o alternativa distopica pe care o putem sonda: filmele despre pandemii.

Poate parea o nebunie sa urmaresti acum filme pe acest subiect dupa torentul de stiri despre noul coronavirus, insa e cel mai bun mod de a-ti tempera nelinistea, de a capata incredere si de a intelege ca intotdeauna exista o solutie.

„Actuala pandemie ma ingrozeste, iar o poveste despre fix acelasi lucru este un mod de a lupta cu aceasta frica”, explica Kathryn VanArendonk intr-un articol publicat de Vulture, publicatie care a intocmit o lista generoasa cu filme despre pandemii numai bune de urmarit in aceasta perioada.

Iata cateva titluri pe care sa le urmaresti pe Netflix si pe alte platforme de streaming in plina carantina COVID-19:

Outbreak


Filmul care a transformat o minigeneratie intr-una de ipohondri prezinta un oras fictiv din California care intra in carantina cand devine focarul in care izbucneste o epidemie de virus asemanator cu Ebola.
Actiunea se concentreaza pe eforturile autoritatilor sanitare si ale medicilor militari de a stapani raspandirea si de a-i vindeca pe bolnavi. Productia include scene dure cu bolnavi care sangereaza abundent, secvente care i-au facut pe multi dintre cei care au acum intre 30 si 35 de ani sa creada ca i-a prins pandemia in sala de cinema.

Contagion


Se vorbeste mult acum despre acest film. Productia lui Steven Soderbergh in care Gwyneth Paltrow isi gaseste repede sfarsitul terifiant ne arata cat de serioasa este boala fictiva care se raspandeste pe Pamant.
Presarat cu multe scene infioratoare, filmul e si un studiu sociologic despre ce trebuie sa faca in fiecare zi oamenii in timpul unei pandemii. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
25 Aprilie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod