Naşul

10 filme „delicioase” care celebrează arta culinară

Sunteți gurmand sau gourmet? Iată o serie de filme ce îi vor inspira atât pe cei cu gust rafinat şi pasiune pentru alimente cu arome unice, cât și pe cei care se bucură, pur și simplu, de a sta la masă cu cei dragi, având doar o simplă supă în față.
Sunt filme care aduc emoţii pozitive, prezentând fie o masă în familie fie momente antologice cu mâncare sau care ne învață (cel puțin o nouă reţetă), garantând buna dispoziţie! Trecem astăzi în revistă zece astfel de filme.

Naşul (1972): Sosul de roşii


În filmele cu Mafia italiană din America există un singur lucru care e roşu, pătează şi nu e sânge: e vorba de sosul de tomate. Una dintre reţetele originale este cea care apare în Naşul: Peter Clemenza, acelaşi mafiot care rosteşte la un moment dat „lasă pistolul, ia farfuria de cannoli” descrie o reţetă perfect valabilă pentru o masă în familie.
„Începi cu puţin ulei.

Apoi prăjeşti usturoiul, adaugi roşii întregi şi pastă de tomate şi le prăjeşti; ai grijă să nu se prindă. Le fierbi; tai şi adaugi carnea tocată. Şi puţin vin, şi puţin zahăr - asta e reţeta mea!”. Nouă ne-a făcut poftă, noi o vom încerca.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod