10 filme de văzut în preajma Crăciunului pentru mesajul extraordinar

Love Actually/Pur şi simplu dragoste (2003)

Filmul rulează pe micile noastre ecrane, difuzat de posturile TV1000 și Antena 1, de Crăciun, pe 26 decembrie și pe 31 decembrie. Au trecut 15 ani de la lansarea la cinema a cunoscutei comedii britanice, cu o distribuţie de excepţie. Cu o Keira Knightley pe atunci încă necunoscută, dar şi Emma Thompson, Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth,
Laura Linney şi Alan Rickman în rolurile principale, filmul îţi povesteşte despre dragoste în preajma Crăciunului, tratând o mulţime de aspecte ale acestui complex sentiment.

Love Actually are detractorii lui, dar nouă ne-a mers direct la inimă! Poate îţi merge şi ţie...

 

Joyeux Noël/Crăciun fericit (2005)

Filmul a fost recent difuzat de TVR 1. Este încă o producţie în stare să te facă să meditezi la ce e bun şi ce e rău şi să uiţi pentru câteva zile de micile interese meschine. Povestea se petrece în timpul Primului Război Mondial, când soldaţii ţărilor combatante aleg ca în ziua de Crăciun să înceteze focul şi fraternizează în no man's land, jucând fotbal şi cântând colinde.

În acest manifest anti-război poţi vedea câţiva dintre cei mai celebri actori europeni ai momentului: Diane Kruger, Guillaume Canet, Daniel Brühl, dar şi Dany Boon, protagonistul, regizorul şi scenaristului mega-hitului francez al anului 2008, Bienvenue chez les Ch'tis.
22 Decembrie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod