10 filme de văzut în preajma Crăciunului pentru mesajul extraordinar

Mary Poppins Returns (2018)

Un fermecător basm modern despre o guvernantă cu puteri magice care are grijă de copiii familiei Banks, înflăcărându-le imaginaţia, aducându-le bucurie şi poftă de viaţă. Mary Poppins Returns va rula în premieră pe marile noastre ecrane în perioada Sărbătorilor de Crăciun, o ocazie cum nu se poate mai potrivită pentru a merge la cinema și a vedea filmul.
Povestea arată că un zâmbet pe buze şi buna dispoziţie pot rezolva cele maidificile situaţii. Acest film este continuarea clasicului din 1964 cu Julie Andrews în rolul iubitei dădace.

Mary Poppins Returns are multe ingrediente atractive - scenariul său plin de imaginaţie, decorurile, amestecul de animaţie cu efecte speciale, melodiile armonioase şi interpretările actorilor.

„Totul este posibil, până și imposibilul”, e de părere magica guvernantă, interpretată în noul film de către Emily Blunt. În noua producție marca Disney Mary Poppins Returns/Mary Poppins revine, un musical original care țese noi aventuri pentru celebra dădacă, Mary Poppins e gata să ofere o mână de ajutor tinerei generații a familiei
Banks, care se confruntă cu o pierdere personală grea.
Emily Blunt a declarat despre Mary Poppins: „Iubesc felul în care poate să zboare și să îndrepte lucrurile când totul merge prost”.

 

The Grinch (2018)

Animația rulează pe marile noastre ecrane iar o fugă la cinema pentru acest film cu toată familia ar putea să aducă revelații și bucurii, doarece The Grinch e o poveste moralizatoare și terapeutică.
Povestea de viață a lui Grinch, cu copilăria privată de afecțiune, este semnificativă şi sensibilă, personajul e construit solid, în concordanță cu concepţia caricaturală proprie genului, arcul evoluției personajului e spectaculos, cu o răsturnarea de situaţie finală salvatoare și eliberatoare. Animația vorbește despre forța vindecătoare a bunătății și despre adevăratul spirit al Crăciunului.



The Grinch, un soi de Scrooge dickensian mai nostim, reuşește să ne emoţioneze cu adevărat. Contribuie la acest lucru portretul inspirat care i se face: Grinch, antisocial, ursuz, răutăcios, are inefabil, te atașezi paradoxal de el tocmai fiindcă e atât de credibil în izolarea și „acreala” lui, pentru ca apoi să-l însoţeşti solidar pe tot parcursul poveştii. Deși nu arată uman, are reacții umane. Înconjurat de o puzderie de poante hazlii, „iluminarea” lui din final este eliberatoare și pentru spectator care - în adâncul sufletului - spera în
transformarea lui Grinch sau credea în puterea inimii lui bune, așa mică de două ori cum este.


Vibraţia sentimentală e, așadar, latura forte a creatorilor animației Grinch. Protagonistul se confruntă cu o dramă sfâşietoare, dar până la urmă se va „vindeca”.
22 Decembrie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod