10 filme cu scene de dans irezistibile

10 filme cu scene de dans irezistibile

„Un lucru care îţi va rezolva mai toate problemele este dansul”, spunea James Brown. Artistul de culoare avea cu siguranţă un stil aparte de a se mişca pe scenă, într-atât de dinamic şi flexibil, încât pofta lui de dans devenea molipsitoare.
Dacă aveți nevoie de o doză de bună-dispoziție, vreți să vă inspirați din coregrafii elaborate ori din scene de dans senzuale sau doar să priviți un film în care dansul, această artă fluidă, este celebrat, vă recomandăm filmele de mai jos. 


Johnny English lovește din nou

Una dintre scenele cele mai amuzante din noul film cu Rowan Atkinson (Mr. Bean) este cea în care agentul secret se dezlănțuie pe ringul de dans, după ce confundă pastilele de somn cu cele care dau hyper-energie din arsenalul său de super-spion. English va dansa până dimineața, neobosit, evitând chiar un plan de asasinat pus la cale de personajul frumoasei Olga Kurylenko. Filmul rulează acum pe marile noastre ecrane. 

Mamma Mia! Here We Go Again

Filmul rulează în unele cinematografe din țară și e o succesiune de momente de dans și cântece ale trupei ABBA. Sunt folosite eficient elemente dramatice în flm, pentru a arăta că, în ciuda tuturor obstacolelor, trebuie să mergem mai departe şi să ne înfruptăm cu entuziasm din plăcerile vieţii.

Pina, documentar

Filmat cu ansamblul companiei de dans Pina Bausch din Wuppertal, acest lungmetraj ilustrează amețitoarea și inimitabila artă a marii coregrafe germane care a murit în vara lui 2009. Invitând spectatorul într-o senzuală și uimitoare călătorie într-o nouă dimensiune pe scena legendarei companii de dans, filmul îi însoțește pe dansatori și în afara teatrului, în oraș și în peisajul industrial din jurul Wuppertalului, locul care a fost căminul și centrul activității creatoare a Pinei Bausch timp de mai bine de 35 de ani.

La Danseuse/Dansatoarea

„La Danseuse/Dansatoarea” spune povestea lui Loïe Fuller o răsfățată a celebrelor spectacole de cabaret de la Folies Bergère (Paris) la începutul secolului al XX-lea. Cunoscuta dansatoare americană, un pioner al dansului modern, a fost și o sursă de inspirație pentru Toulouse-Lautrec dar și frații Lumière.
Pelicula se învârte în jurul relației sale complicate cu protejata și rivala sa Isadora Duncan (jucată de fiica lui Johnny Depp, Lily-Rose Melody Depp).
Rolul principal este interpretat de cunoscuta artistă și cântăreață Soko ( “Her”, “Augustine”), distribuția fiind completată de Gaspard Ulliel, Mélanie Thierry, Lily-Rose Depp, François Damiens.

Pulp Fiction

Până la rolul din Pulp Fiction, John Travolta apăruse deja într-o serie de filme care i-au testat serios abilităţile de dansator. De această dată, partenera sa este Uma Thurman, iar ringul de dans pare neîncăpător pentru mişcările lor grozave în acorduri de rock-and-roll. Nu ai nevoie de lecţii (nici măcar de pantofi!), ritmul îţi va conduce paşii…

Dancer

Lungmetrajul documentar „Dancer”, regizat de Steven Cantor, vorbește despre Sergei Polunin, care a revoluționat lumea dansului, devenind cel mai tânăr solist al Royal Ballet. Înzestrat cu o putere uimitoare și echilibru, aflat la apogeul carierei sale, la vârsta de 25 de ani, Polunin s-a retras din lumea dansului, celebritatea aducându-l aproape de autodistrugere.
Documentarul este o explorare fără precedent a unui artist complex, care a făcut ca baletul să devină viral. Dar virtuozitatea are prețul ei.

True Lies

Jamie Lee Curtis testează în această scenă limitele senzualităţii şi ale erotismului. Sigur, (extrem de) captivantul său dans este consecinţa lipsei de aventură şi dragoste pe care a resimţit-o în relaţia cu soţul ei, Harry (Arnold Schwarzenegger). Totuşi, nu trebuie să ajungi în acest punct al existenţei tale pentru a apela la unduirile lui Jamie. Vorba aceea, practica duce la perfecţiune!

La La Land

Plasat în Los Angeles-ul zilelor noastre, printre decoruri cuceritoare şi momente muzicale fascinante, filmul surprinde bucuriile, dar şi dezamăgirile cotidiene a doi tineri în încercarea lor de a-şi îndeplini visele. Momentele coregrafice și muzicale au o savoare old Hollywood.

Risky Business

Ce contează că nu ai pus nimic în gură şi eşti doar pe jumătate îmbrăcat? O sesiune de dans în propria locuinţă este oricând binevenită şi nu poate decât să-ţi aducă un plus de bună-dispoziţie. Cu exuberanţa tinereţii, Tom Cruise se avântă într-o sesiune rock de toată frumuseţea, parodiată din greu în filmele de după 1983.

The Naked Gun 2½: The Smell of Fear

Pentru unii, dansul în doi este destul de solicitant pentru a-ţi mai permite să întreţii şi o conversaţie, însă Leslie Nielsen şi Priscilla Priestley par să se descurce de minune (cu unele excepţii). Cu toate astea, când ritmul se încinge, se schimbă şi încadratura, cei doi executându-şi acrobaţiile în plan îndepărtat.
Asta ca să nu vedem că pe ringul de dans au preluat scena dublurile, executând scheme din categoria „nu încercaţi aşa ceva acasă”.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod