câine

10 câini adorabili care au jucat în filme

A Dog's Purpose (2017)


La scurt timp după lansarea sa în 2010, romanul „A Dog’s Purpose” a devenit extrem de popular, atingând coardele sensibile ale iubitorilor de animale din întreaga lume, care au fost fermecați de perspectiva delicată, pătrunzătoare și amuzantă referitoare la modul în care ne văd animalele de companie și motivul pentru care se află acestea pe pământ. Cartea, care s-a aflat pe prima treaptă în topul bestsellerurilor întocmit de New York Times, a rămas mai bine de un an pe acea poziție, fiind tradusă în 20 de limbri și publicată în 29 de țări din lumea întreagă.

Pentru regizorul Lasse Hallström decizia de a ecraniza romanul omonim al lui W. Bruce Cameron a părut mai mult decât firească, ţinând cont de faptul că acesta a devenit cel de-al treilea proiect asemănător pe care îl prezintă după „Viaţa mea de câine” şi „Hachiko: Povestea unui câine”.
Adevăratele personaje principale ale peliculei „Câinele, adevăratul meu prieten” sunt cei patru căței care îi dau viață lui Bailey. Trip, din rasa Red Retriever, este originalul Bailey; Shadow, din rasa Ciobănesc german, este Ellie; Mailo, din rasa Corgi, este Tino, iar Bolt, o corcitură de St.
Bernard și Ciobănesc Australian, este Buddy.
Având în vedere faptul că fiecare câine trebuia să facă anumite acțiuni conform scenariului, Hallström l-a însărcinat pe Mark Forbes, dresor de câini, să aleagă rasele. Găsirea celor patru câini – cât și a dublurilor și a cățelușilor de rase diferite – a fost o aventură interesantă. Forbes a început să caute pe internet centre și adăposturi pentru câini, dar și crescători, iar după o aproximativ o lună, a găsit suficienți candidați pentru fiecare rol.
Forbes a căutat în toată țara în încercarea de a găsi câinele perfect care să-l joace pe Bailey.
Dresorul spune: „După ce ne-am hotărât ca Bailey să fie un Red Retriever, am căutat în toată țara unul care să aibă și un temperament pe care să-l putem dresa, dar și o expresie aparte care să sugereze că are un caracter grozav. Am avut noroc și l-am găsit pe Trip la un crescător de câini de vânătoare din Arkansas.”
O aventură plină de umor, trăiri intense şi cele mai îndrăgite animale, „Câinele, adevăratul meu prieten” a rulat pe marile noastre ecrane.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod