câine

10 câini adorabili care au jucat în filme

Dacă ar fi să facem o statistică, atunci cel mai bun prieten al omului are cele mai multe prezențe în clasamentul celor mai îndrăgite personaje necuvântătoare de pe marele ecran.

Devotamentul câinelui, situațiile din care își scoate stăpânul, inteligența ori pur și simplu giumbușlucurile pe care știe să le facă, l-au transformat în viețuitoarea cel mai des introdusă în scenarii. Festivalul de Film de la Cannes, ce acordă anual prestigiosul premiu Palme d'Or, a gândit chiar un trofeu pentru actorii canini din filme, Palme Dog. Iată 10 filme în care cățeii au fie rol principal fie „fură spectacolul”.

Lassie Come Home/Lassie se întoarce acasă (1943)


Acesta este primul dintr-o serie de filme în care joacă Pal, un ciobănesc scoțian care ia mai târziu numele de scenă Lassie. Datorită acestui actor canin, rasa Collie a devenit foarte iubită de către familiile cu copii.
Filmul din 1943, despre un cățel și un băiat din Yorkshire, Anglia, a căror iubire unul pentru celălalt i-a ajutat să se găsească în pofida tuturor obstacolelor, a fost un mare succes pentru Metro-Goldwyn-Mayer.

Pal și stăpânul său au făcut carieră de pe urma succesului primului film din serie, iar urmașii lui Lassie au jucat chiar în serialul Lassie, lansat în 1954. Cu toate acestea, Lassie Come Home (1943) rămâne cel mai bun film din serie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod