Opt filme de văzut după o despărțire

„Iubirea vine la pachet cu durerea”, declara Brad Pitt într-un extraordinar interviu acordat publicației GQ, primul de după despărțirea de Angelina Jolie.
Dacă iubeşti pe cineva, îl laşi să plece. Acum ştiu ce înseamnă aceasta, pentru că o simt. Înseamnă să iubeşti fără să ai sentimentul că cineva îţi aparţine, înseamnă să nu aştepţi nimic în schimb", a mărturisit Brad. Iată un răspuns de o mare profunzime, un răspuns care ne-a mișcat și care ne-a inspirat să scriem un articol tematic.

Dacă sunteți după o despărțire sau suferiți din dragoste, iată o serie de filme care ne învață că momentul de după o despărțire este o perioadă de tranziție, care pate fi chiar frumoasă.
Să ținem, totodată, minte că nu despărțirea în sine e cea care ne provoacă durerea, ci modul în care ne raportăm noi la despărțire, gândurile noastre.

How to Be Single (2016)

Cum să fii singur și fericit
Fără să facem o pledoarie pentru a fi „single”, iată un film care ne-ar putea face bine după o despărțire. Un film cu și despre femei, How to be single vorbește cu seninătate despre independența femeii, fără melodramă. Comedia este ecranizarea cărții omonime din 2008, a lui Liz Tucillo.
Ne-a amintit în parte de universul serialului Friends, minus gagurile. Este povestea a patru femei (din care trei prietene), care - pe fundalul New York-ului - oscilează între mândria de a fi pe cont propriu, noi relații pasagere și foste iubiri.
Cele patru sunt necăsătorite și neaflate într-o relație de durată, și - totuși - tonul filmului este mai emoțional și mai nuanțat decât Totul despre sex (plasat pe același fundal new-yorkez, cu femei singure). Pentru aproape toate, căsătoria (sau o relație stabilă) aproape că pândește de după colț: dar nu se va concretiza.
Filmul nu alunecă nici în zona vulgară a comediilor cu burlaci, nici nu devine siropos, dar nici nu reușește să intre în categoria filmelor „motivaționale”, cu eroine feminine, gen Bridget Jones's Diary.

Mai mult, eroinele reușesc să nu fie antipatice, și, spre deosebire de Totul despre sex, sunt altceva decât niște vânătoare de bărbați gata oricând să cheltuie bani și să stea la o bârfă.
13 Mai 2017
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ina pe 14 Mai 2017, 09:33
    n pagini

    Trebuie sa parcurg n-spe pagini pentru a vedea o lista de 8 filme. Asta chiar este o porcarie! Si pentru asta prefer sa nu mai intru pe pagina voastra din moment ce folositi un asemenea sistem. Cu cat a fost platit programatorul ca sa creeze inca 8 pagini in plus pentru un articol?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod