10 filme romantice pe care să le vezi de Valentine's Day

9. Apartmentul (1960)

Nu s-a mai facut nimic asemănator cu romantismul din Apartamentul. Reunind u-i pe regizorul Billy Wilder, scenaristul Iz Diamond ş starul Jack Lemmon la doar un an de la Unora le place jazz-ul (1959) ce părea de neînvins, Fran Kubelik, eroina melancolică a lui Shirley MacLaine a fost contapunctul dulce-amărui perfect pentru Sugar Kane jucată de Marilyn Monroe, o cafea neagră şi tare după o şampanie ameţitoare.

 

10. Strălucirea eternă a minţii neprihănite (2004)

Scenaristul Charlie Kaufman introduce elemental SF în acecastă poveste de dragoste. Joel (Jim Carrey) este șocat de faptul că prietena sa Clementine (Kate Winslet) și-a sters din minte, la propriu, toate amintirile tumultoasei lor relații.

În disperare de cauză, Joel apelează la inventatorul ciudatei proceduri de "spălare" a creierului, Dr. Mierzwiak (Tom Wilkinson) și îi cere acestuia să îi șteargă și lui din memorie toate amintirile despre Clementine. Însă, pe măsură ce amintirile sale dispar treptat, Joel începe să-și redescopere dragostea pentru Clementine și organizează o "evadare" din procedura pe care Mierzwiak și asistenții săi (Mark Ruffalo, Eljah Wood, Kirsten Dunst) se chinuie din răsputeri să o ducă la bun sfârșit. 

10 Februarie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod