Viata de familie la Casa Alba

Am avut ocazia sa admir in cateva randuri Casa Alba de aproape, ultima data chiar acum cateva zile. Si sunt bucuros ca am vazut-o si in anii '90, cand turistii aflati la Washington puteau sa stea la coada, sa cumpere bilet si sa viziteze efectiv cladirea care serveste drept resedinta si loc de munca presedintelui Statelor Unite ale Americii
Am avut ocazia sa admir in cateva randuri Casa Alba de aproape, ultima data chiar acum cateva zile. Si sunt bucuros ca am vazut-o si in anii '90, cand turistii aflati la Washington puteau sa stea la coada, sa cumpere bilet si sa viziteze efectiv cladirea care serveste drept resedinta si loc de munca presedintelui Statelor Unite ale Americii.

Nu este o cladire monumentala. De fapt, din strada nu pare sa fie mai mare decat unele vile din zona Aviatorilor. Iar ceea ce este cu adevarat fascinant este ca, dincolo de intalnirile de stat, sedintele de importanta internationala, receptiile simandicoase si conferintele de presa, Casa Alba este locuinta unei familii, unde zburda copii si catei, se povestesc intamplarile de peste zi la masa de seara, au loc reuniuni cu prietenii, se fac lectii si se petrec momente tandre.

Asa ca nu pot sa nu ma intreb: Oare Michelle il cearta pe Barack pentru ca si-a lasat ciorapii pe covor? Cine duce gunoiul? Cine spala vasele? Cine plimba cainele? Cine face lectiile cu copiii? De cate ori pe luna se sterge praful? Reusesc, oare, cei doi sa duca o viata cat de cat normala, avand in vedere ca traiesc, totusi, in buricul planetei? Cum se desfasoara, in fond si la urma urmei, o zi obisnuita la Casa Alba?

O casa ca oricare alta?


Alte indatoriri, alt job, alte responsabilitati, alti oameni si, pana la urma, alta casa. Persoanele care au trecut prin experienta mutatului stiu cat de complicata poate fi schimbarea locuintei, ca sa nu mai vorbim de situatiile cand te muti in alt oras si incepi, in acelasi timp, o slujba noua.

Cam asta s-a intamplat cu familia Obama.
Barack si Michelle, alaturi de fetele lor, nu si-au schimbat doar orasul si locuinta, ci si stilul de viata.
Michelle, totusi, a incercat sa asigure prezenta familiara a rudelor si prietenilor. Cand Barack a devenit senator, Michelle nu l-a urmat la Washington. Dar cand sotul sau a castigat presedintia, doamna Obama s-a mutat in capitala SUA cu toata reteaua de apropiati, scrie revista Time. Si-a adus mama la Casa Alba, dar odata cu ea au venit prieteni vechi, iar amicii din Chicago viziteaza adesea familia prezidentiala.

Reuniuni cu prietenii


Pentru Barack si Michelle Obama a devenit o obisnuinta, in ultimii ani, sa gazduiasca o reuniune la care participa, in vacanta de primavara, o sumedenie de apropiati. Anul acesta, petrecerea a avut loc la Camp David, un fel de resedinta de tara a presedintelui.

Ce se petrece la aceste reuniuni? Este o traditie ca oaspetii si gazdele sa joace sau sa cante.
Nimeni nu e scutit; fiecare trebuie sa dea o reprezentatie. In acest an, Michelle si-a demonstrat abilitatile la hula hoop (invartirea unor cercuri prin unduiri ale corpului), in timp ce presedintele a cantat, alaturi de ceilalti barbati, "You Are the Sunshine of My Life" ("Esti lumina vietii mele").

Adesea, in timpul vizitelor, prietenii participa la sarade, cantece, jocuri. Dar, potrivit revistei Time, de cand sotii Obama s-au mutat la Casa Alba, unde exista o pista de bowling si o masa de biliard, amicii ii tachineaza, declarand ca refuza sa joace jocuri la care cuplul prezidential are antrenament.

9 Iunie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod